Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Hög internationell kvalitet på rehabiliteringsprogram i länet

Smärtrehabiliteringen, Neurorehabilitering Sävar och Neurorehabilitering NUS har nyligen fått sina verksamheter kvalitetsgranskade av den icke vinstdrivande och oberoende internationella organisationen Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities, CARF, och fått en treårig ackreditering.

– Detta tillsammans med att Neurorehab NUS utsågs till en av fyra enheter i Sverige som får tillstånd att bedriva högspecialiserad rehabilitering vid ryggmärgsskador är fantastiskt fina erkännanden för vår verksamhet och våra medarbetares kompetens och engagemang som gör mig oerhört stolt och glad, säger Hans Lindsten som är verksamhetschef vid Neuro- huvud- halscentrum.

    De tre rehabiliteringsprogrammen som alla ingår i Neuro- huvud- halscentrum fick högsta betyg vilket innebär en ackreditering på tre år. Smärtrehabiliteringen har varit ackrediterat sedan 90-talet och Neurorehabilitering Sävar sedan två år tillbaka. Det har varit en uttalad strategi från verksamhetens sida att samordna kvalitetsarbetet inom rehabilitering för att bygga verksamheten så stark som möjligt.

    – Att vi nu granskat så här många rehabiliteringsprogram samtidigt och erhållit den högsta ackrediteringen vid första granskningstillfället är ovanligt och stort, berättar Hans.

      Ackreditering i korthet

      Ackreditering är en kompetensprövning som görs enligt europeiska och internationella standarder. För att bli ackrediterad prövas kompetens, rutiner och metoder inom en verksamhet så att alla kvalitetskrav uppfylls.

      Exempel på områden som granskas av CARF är patientens delaktighet, utbildning till patienter och närstående, samordning i rehabiliteringskedjan, personalens kompetens och teamarbete mellan discipliner.

      Verksamheten måste också kontinuerligt arbeta strategiskt och förbättra verksamheten utifrån resultat. Patienter, närstående, personal och andra intressenter ska vara en naturlig del i förbättringsarbetet.

      Mer information
      Hans Lindsten
      Verksamhetschef Neuro- huvud- halscentrum
      Region Västerbotten
      070-660 36 93

      Presskontakt
      Molli Rosenström
      Kommunikationsstaben
      Region Västerbotten
      073-393 11 29

      Ämnen

      Kategorier

      Regioner


      Bildbank

      Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

      Kontakter

      Thomas Jonsson

      Thomas Jonsson

      Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
      Petra Olgarsson

      Petra Olgarsson

      Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
      Daniel Marklund

      Daniel Marklund

      Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
      Thomas Hartman

      Thomas Hartman

      Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

      Jessica Larsson Svanlund

      Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
      Anja Hansen Knutsson

      Anja Hansen Knutsson

      Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33
      Gabriella Bandling (föräldraledig)

      Gabriella Bandling (föräldraledig)

      Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, pressansvarig

      Relaterat innehåll

      Region Västerbotten

      Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

      Region Västerbotten
      Regionens hus, Köksvägen 11
      90189 Umeå
      Sverige