Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Hög internationell kvalitet på rehabiliteringsprogram i länet

Smärtrehabiliteringen, Neurorehabilitering Sävar och Neurorehabilitering NUS har nyligen fått sina verksamheter kvalitetsgranskade av den icke vinstdrivande och oberoende internationella organisationen Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities, CARF, och fått en treårig ackreditering.

– Detta tillsammans med att Neurorehab NUS utsågs till en av fyra enheter i Sverige som får tillstånd att bedriva högspecialiserad rehabilitering vid ryggmärgsskador är fantastiskt fina erkännanden för vår verksamhet och våra medarbetares kompetens och engagemang som gör mig oerhört stolt och glad, säger Hans Lindsten som är verksamhetschef vid Neuro- huvud- halscentrum.

  De tre rehabiliteringsprogrammen som alla ingår i Neuro- huvud- halscentrum fick högsta betyg vilket innebär en ackreditering på tre år. Smärtrehabiliteringen har varit ackrediterat sedan 90-talet och Neurorehabilitering Sävar sedan två år tillbaka. Det har varit en uttalad strategi från verksamhetens sida att samordna kvalitetsarbetet inom rehabilitering för att bygga verksamheten så stark som möjligt.

  – Att vi nu granskat så här många rehabiliteringsprogram samtidigt och erhållit den högsta ackrediteringen vid första granskningstillfället är ovanligt och stort, berättar Hans.

   Ackreditering i korthet

   Ackreditering är en kompetensprövning som görs enligt europeiska och internationella standarder. För att bli ackrediterad prövas kompetens, rutiner och metoder inom en verksamhet så att alla kvalitetskrav uppfylls.

   Exempel på områden som granskas av CARF är patientens delaktighet, utbildning till patienter och närstående, samordning i rehabiliteringskedjan, personalens kompetens och teamarbete mellan discipliner.

   Verksamheten måste också kontinuerligt arbeta strategiskt och förbättra verksamheten utifrån resultat. Patienter, närstående, personal och andra intressenter ska vara en naturlig del i förbättringsarbetet.

   Mer information
   Hans Lindsten
   Verksamhetschef Neuro- huvud- halscentrum
   Region Västerbotten
   070-660 36 93

   Presskontakt
   Molli Rosenström
   Kommunikationsstaben
   Region Västerbotten
   073-393 11 29

   Ämnen

   Taggar

   Regioner


   Bildbank

   Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

   Presskontakt

   Thomas Jonsson

   Thomas Jonsson

   Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
   Petra Olgarsson

   Petra Olgarsson

   Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, covid-19 (smittskydd, vaccination och provtagning) 073-091 48 87
   Ulrika Johansson

   Ulrika Johansson

   Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 070-582 70 62
   Per Strömbro

   Per Strömbro

   Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, Skellefteå 072-5540595
   Micaela Löwenhöök

   Micaela Löwenhöök

   Presskontakt Regionala utvecklingsfrågor, opinionsbildning +46 (0)70- 316 37 01
   Thomas Hartman

   Thomas Hartman

   Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95
   Malin Åberg

   Malin Åberg

   Presskontakt Kommunikationsdirektör 070-240 91 55
   Cecilia Lindell

   Cecilia Lindell

   Presskontakt Strateg Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-254 57 37
   Anja Hansen Knutsson

   Anja Hansen Knutsson

   Presskontakt Presskontakt Kliniskt forskningscentrum, FoU-staben 070-685 72 33

   Relaterade nyheter

   Region Västerbotten

   Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

   Region Västerbotten
   Regionens hus, Köksvägen 11
   90189 Umeå
   Sverige