Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Norrlandstingens regionförbund får ny förbundsdirektör

Från och med den första februari 2017 tar Mats Brännström över som förbundsdirektör för Norrlandstingens regionförbund.
– Jag ser fram emot att få ägna mig åt detta, säger Mats Brännström.

Rekryteringen av en ny förbundsdirektör för Norrlandstingens Regionförbunds är nu avslutad. Det blir Mats Brännström, som i februari 2017 tar över efter nuvarande förbundsdirektör Sara Ekström som går i pension. Mats Brännström har varit verksam i både Västerbottens och Norrbottens landsting och kommer senast från rollen som landstingsdirektör i Norrbotten, och innan dess som utvecklingsdirektör.

– Mats Brännström har följt det regionala samarbetet under många år i sina tidigare uppdrag och vi vet att han har en brett kontaktnät såväl inom regionen som nationellt. Han har också en mycket god insikt i regionens utmaningar, säger Maria Stenberg, landstingsråd och direktionens ordförande.

Det är direktionens arbetsutskott som har ansvarat för rekryteringen och Maria Stenberg är mycket nöjd med rekryteringen.

– Jag är övertygad om att Mats Brännströms mångåriga erfarenhet kommer väl till pass i tider av utveckling och förändring. Vi ser att det regionala samarbetet utvecklas allt mer under senare år och det är vår strävan att fortsätta den utvecklingen. Mats kommer att vara en verklig tillgång för att underlätta det arbetet, säger Maria Stenberg.

Norrlandstingens regionförbund

Norrlandstingens regionförbund (NRF) är de fyra norrlandstingens gemensamma samverkansorgan för regionsjukvård, utbildning och forskning i norra Sverige. Syftet är att tillvarata och utveckla gemensamma intressen inom hälso- och sjukvård, utbildning och forskning och därmed sammanhängande verksamheter. NRF medverkar också i förberedelserna för en regionbildning i Norra Sverige 2019.

– Eftersom samarbetet mellan landsting och regioner har blivit allt mer nödvändigt för att kunna ge en god och jämlik vård, så känns det här som ett mycket spännande och viktigt uppdrag, säger Mats Brännström.

Mer information

Maria Stenberg, Landstingsråd, Norrbottens läns landsting, 070- 222 18 06
Mats Brännström, tillträdande förbundsdirektör, 070-595 45 61

Vänliga hälsningar

Gabriella Bandling
Kommunikationsstaben
Västerbottens läns landsting
0910-77 18 85

Ämnen

Regioner


Landstingets bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du fler bilder från Västerbottens läns landsting i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker. Läs mer på: www.vll.se/pressrum

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Relaterat innehåll

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige