Gå direkt till innehåll
Foto: M Ström
Foto: M Ström

Pressmeddelande -

Reseproffs från hela världen testar svensk natur

Västerbotten är ett av flaggskeppen som valts ut av Visit Sweden inför världskongressen Adventure Travel World Summit. Att just Västerbotten valts ut är tack vare det fokuserade arbetet med hållbar besöksnäring. Kongressen arrangeras i Göteborg i september 2019 och förväntas locka över 700 researrangörer, medier och naturspecialister från världen över. 

Adventure Travel World Summit (ATWS) är en årlig världskongress som arrangeras av Adventure Travel Trade Association (ATTA) på en utvald destination i världen. Sverige har valts som värdland 2019 för sin naturnära livsstil och ambition för hållbarhet.

Kongressen lockar varje år över 700 researrangörer, medier och naturspecialister från hela världen. Dagarna innan kongressen erbjuds ett urval visningsresor. Landets regioner har lämnat in förslag på resor och intresset för att få visa upp sig har varit stort, meddelar Visit Sweden.

Västerbotten kunde segla in som ett starkt kort tack vare att regionen sedan flera år tillbaka arbetar fokuserat med att bygga en hållbar besöksnäring baserad på hänsyn till natur och kultur. Just dessa värden har varit viktiga för ATTA att lyfta i de erbjudna visningsresorna. Region Västerbotten Turism har lett arbetet med att sätta samman produkter till ett paket som håller så hög klass vad gäller kvalitet och hållbarhet att det nu erbjuds som en del i ATWSs program. Granö Beckasin utgör kärnan i det paket som erbjuds från Västerbotten.

- Västerbotten ligger mitt-i-prick vad gäller det växande intresset för naturnära, äkta upplevelser. Under visningsresan blir våra fantastiska företag synliga internationellt tack vare att de som deltar vid ATWS är de mest inflytelserika aktörerna bland både researrangörer och influencers. Granö Beckasin har länge arbetat aktivt med hållbarhet och håller hög kvalitet i naturupplevelserna och det är vad vi står för i Västerbotten! Förklarar Amanda Brännström, strateg vid Region Västerbotten Turism.

Visit Sweden, Tillväxtverket och 12 regionala turistorganisationer i Sverige står tillsammans bakom värdskapet för ATWS i Göteborg i september 2019.

För mer information

Annika Sandström, länsturismchef, Region Västerbotten Turism

070-550 16 08, annika.sandstrom@regionvasterbotten.se 

Presskontakt

Olivia Collin, strateg Externa relationer och strategisk platsutveckling, Region Västerbotten

073-514 50 66, olivia.collin@regionvasterbotten.se 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Bildbank

Förutom pressbilder som är kopplade till ett visst pressmeddelande hittar du andra bilder, illustrationer och profilmaterial i vår bildbank. Den innehåller hundratals bilder från våra verksamheter samt bilder på tjänstemän och politiker.  Till bildbanken

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige