Gå direkt till innehåll
Tipsar om god och nyttig mat

Pressmeddelande -

Tipsar om god och nyttig mat

Fyra drivna legitimerade dietister börjar nu blogga om mat och hälsa på hälsa2020.se. Dietistbloggen kan hjälpa västerbottningarna att nå visionen och bli världens friskaste befolkning.

Anna Karlsson, Agneta Frängsmyr, Karin Byström och Elin Johansson, alla legitimerade dietister, ligger bakom Dietistbloggen på hälsa2020.se. Tillsammans har de erfarenhet och kunskap inom kost- och nutritionsbehandling för alla åldrar och de flesta områden.

– Många tror att vi jobbar med tråkiga dieter där man måste gå hungrig och knapra på salladsblad och morötter, men så är det inte, berättar Karin Byström.

Agneta Frängsmyr menar att det är viktigt att njuta av maten man äter.

– Ingen skulle vilja äta hälsosamt om det innebar att äta trist mat som inte är god. Nyttigt kan absolut vara gott!

I Dietistbloggen, som går att läsa på hälsa2020.se, finns recept, inspirerande tips, aktuell hälsofakta och forskning samt annat matnyttigt. Råden baseras på svenska näringsrekommendationer.

Friska västerbottningar
Västerbottens läns landstings vision siktar högt: År 2020 ska Västerbotten ha världens bästa hälsa och världens friskaste befolkning.

– En balanserad kost är en viktig del i en hälsosam livsstil. Nu vill vi peppa västerbottningarna till hälsosamma kostvanor genom den här bloggen, säger Elin Johansson.

Dietisterna får alla möjliga typer av frågor, allt ifrån 18-åringen som gymtränar och undrar om olika aminosyror till 70-åringen som vill veta vilka alger som är bra att äta.

– Vi vill engagera många läsare som vill diskutera hälsa och kost. Det är responsen som driver oss så nu hoppas vi på massor av kommentarer och frågor.

Läs Dietistbloggen nu!

Kontaktperson

Anna Karlsson
Leg. Dietist, Västerbottens läns landsting
anna.m.karlsson@vll.se
Ungdomshälsan i Umeå tel 090-785 80 10
SÄBU Västerbotten 090-785 66 66

 

Hälsningar
Elin Sköld
Kommunikationsstaben

Ämnen

Regioner

Kontakter

Gabriella Bandling

Gabriella Bandling

Presskontakt Pressansvarig 073-049 46 53
Thomas Jonsson

Thomas Jonsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor, hälso- och sjukvårdens ledningsgrupp 070-612 18 48
Petra Olgarsson

Petra Olgarsson

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 073-091 48 87
Daniel Marklund

Daniel Marklund

Presskontakt Hälso- och sjukvårdsfrågor 076- 100 34 07
Thomas Hartman

Thomas Hartman

Presskontakt Chef Externa relationer och strategisk platsutveckling Regionala utvecklingsfrågor 070-666 49 95

Jessica Larsson Svanlund

Presskontakt Samordnare sammanhållningspolitik, Externa relationer och strategisk platsutveckling Regional utveckling 070-773 49 95
Anja Hansen Knutsson

Anja Hansen Knutsson

Presskontakt Forskningsfrågor 070-685 72 33

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten
Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige