Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Lex Maria: Olämpligt antibiotikum

En patient i länet som hade njursvikt, fick förhöjt kaliumvärde och försämrad njurfunktion efter läkemedelsbehandling.

64,7 miljoner till utvecklingsprojekt i Västerbotten

Regionala utvecklingsnämnden har beslutat om att bevilja projektmedel om 64,7 miljoner kronor till utvecklingsprojekt i Västerbotten. – Många projekt som beviljades medel idag kommer att ha en viktig del i den gröna samhällsomvandling som vi i Västerbotten leder, säger Rickard Carstedt (S), ordförande Regionala utvecklingsnämnden.

Lex Maria: Äldre person avled

En äldre patient fick inte åka in till sjukhus på grund av misstolkning av uppgifter i hens journal.

Förlossningen i Lycksele stänger tillfälligt under en period i sommar

Förlossningen i Lycksele stänger tillfälligt under en period i sommar

Förlossningsavdelningen vid Lycksele lasarett kommer hålla stängt under totalt sex veckor i sommar. Man stänger måndag den 1 juli till och öppnar igen måndag den 12 augusti. Berörda gravida hänvisas till Skellefteå och Umeå. Den tillfälliga stängningen gäller även BB-avdelningen samt akutgynekologin under jourtid. Gynekologin under dagtid ser i dagsläget ut att vara tillgänglig som vanligt i somma

Lex Maria: Fel knä opererades

En patient i länet skulle operera ett knä. Det var markerat enligt rutin, men fel knä opererades av misstag.

Lex Maria: Fördröjd cancerdiagnos

Trots flera undersökningar fördröjdes cancerdiagnos. När diagnosen ställdes kunde sjukdomen inte behandlas och patienten avled.

Anna Zingmark ställer ut på Galleri Alva 10 maj - 4 juni.

Anna Zingmark ställer ut på Galleri Alva

Anna Zingmark har iscensatt ett fitnessrum som ett Asklepion; de tempel dit antikens greker gick för att möta guden Asklēpiós och få råd om botemedel på kroppsliga och själsliga sjukdomar. Istället för övernattning bjuder utställningen in till en ceremoniell intagning av silverte, som konstnären en gång själv blev ordinerad att dricka för att råda bot på en mage som värkte av sorg.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige