Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • ​Region Västerbottens kommunikation blir mer digital

    Central ledningsgrupp har beslutat att Region Västerbotten ska använda sig av central utskriftsleverantör för att kommunicera med patienter och invånare. Fördelarna är många då fysiska brev ska skrivas ut, kuverteras och postas, något som nu kommer att skötas av utskriftsleverantören vilket frigör tid till annat för regionens personal.

  • Ökat antal fall och mycket hög smittspridning i Umeåområdet

    Smittspridningen fortsätter att öka i Västerbottens län. Majoriteten av fallen är i Umeåområdet som har den högsta smittspridningen sedan vecka 51. Det är framförallt unga vuxna som testas positivt och smittspårningen visar att en stor del av fallen skulle kunna undvikas genom att följa rekommendationerna.

  • Lex Maria: Blödning i tidig graviditet

    En gravid kvinna söker vård för blödningar i tidig graviditet. Vid ultraljudsundersökning kan man inte se någon hjärtaktivitet, vilket talar för begynnande missfall och övrigt undersökningsfynd inger misstanke om eventuell mola. Förhöjt provsvar förstärker misstanken om mola och patienten planeras för skrapning.

  • Oroande smittspridning i Umeå

    Under de senaste dagarna har smittspridningen i Umeåområdet ökat med en oroväckande fart. – Det är länge sedan det var så här intensiv smittspridning i Umeåområdet, säger Region Västerbottens smittskyddsläkare Stephan Stenmark.

  • Allt fler i Västerbotten känner till och använder 1177 Vårdguiden

    Den som är orolig för sin egen eller någon annans hälsa på grund av covid-19, vänder sig i första hand till 1177 Vårdguiden för att få råd. 1177 Vårdguiden är regionernas gemensamma kanal till invånarna, som i stort sett alla känner till och allt fler använder som ett första steg då de behöver vägledning.

  • Bedragare påstår att de är från Region Västerbotten

    Nu är det många som vill vaccinera sig mot covid-19 och det utnyttjar bedragare. Region Västerbotten har nu uppmärksammats att bedragare ringer hem till privatpersoner via telefon och ber om exempelvis bank-id.

  • ​Lex Maria: Kateter i urinledare glöms kvar i sex år

    En patient får efter en operation en kateter insatt i urinledaren, men ingen åtgärd planeras för borttagande av katetern. Efter tre år söker patienten vård för upprepade urinvägsinfektioner, som utreds. Först tre år senare, totalt efter sex år, uppmärksammas den kvarvarande katetern samt njurstenar och en stor blåssten. Både katetern och stenarna avlägsnas då med hjälp av titthålsoperation.

Visa mer