Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Lex Maria: Remiss för operation försenades

En person skulle opereras för misstänkt hudcancer. På grund av en miss med remisserna dröjde operationen flera månader.
En person sökte hjälp på en hälsocentral i länet för ett svårläkt sår. En hudläkare som konsulterades på distans misstänkte att det kunde vara hudcancer och patienten fick en remiss till en kirurgklinik för en snar operation.
I remissvaret hänvisades patienten till en ann

Ny utställning på Galleri Alva: ”Ctrl+ Affect”

Ny utställning på Galleri Alva: ”Ctrl+ Affect”

Ctrl+ Affect är en ny konstutställning med förstaårseleverna på masterprogrammet i fri konst vid Konsthögskolan i Umeå. Den visas på Galleri Alva mellan den 25 februari – 8 mars.

Pins från Västerbottens biblioteks inkluderingsarbete med hbtq i fokus

Storumans bibliotek först ut att hbtq-diplomera sig

På alla folkbibliotek, sjukhusbibliotek och flera skolbibliotek i Västerbotten utbildas bibliotekspersonalen i frågor som rör sexualitet och könsidentitet samt livsvillkor för hbtq-personer. Regionbibliotek Västerbotten och Folkhälsoenheten står bakom utbildningen som avslutas med en hbtq-diplomering. Först ut att fira sin diplomering är Storumans bibliotek och den 14 mars är det dags för bibliot

Fotograf Malin Aronsson

1 miljon till kulturföreningar i Västerbotten

Västerbottens kulturföreningar får 1 miljon kronor i stöd under 2022, det fastslogs idag under regionala utvecklingsnämndens möte. Stödet riktas i första hand till verksamheter som arbetar för ökat engagemang och lika villkor för barn och unga att delta i kulturaktivteter. Beslutet togs av regionstyrelsen i december och frågan har beretts av kulturutskottet. 

12,8 miljoner till utvecklingsprojekt i Västerbotten

Regionala utvecklingsnämnden i Västerbotten beslutade idag att bevilja 12,8 miljoner kronor fördelat på 8 olika utvecklingsprojekt i Västerbotten. Projekten ska bidra till regional tillväxt och stärka länets attraktionskraft och framtidsförmåga.
De beviljade projekten handlar om att stärka konkurrenskraften hos regionens företag genom teknikutveckling och innovationer inom förnybar energi och

Regionen gör ett resultat på plus 1,4 miljarder kronor 2021

Region Västerbotten gör ett resultat på plus 1,4 miljarder kronor för 2021, vilket är drygt 1,2 miljarder kronor bättre än budget. Verksamhetens resultat är plus 491 miljoner kronor vilket är 310 miljoner kronor bättre än budget. Nettomässigt kommer det överskottet från ökade skatteintäkter och generella statsbidrag.

Nu är det dags för en fjärde dos till vissa grupper

Från och med idag kan vissa grupper boka tid för en fjärde dos vaccin mot covid-19. Det ska ha gått minst fyra månader sedan den tredje dosen. De grupper som det gäller är personer som bor på särskilda boenden för äldre, personer som har hemtjänst eller hemsjukvård samt alla som är 80 år eller äldre.

Bekräftade fall av covid-19 minskar efter ändrade rekommendationer

Under föregående vecka upphörde restriktionerna som har gällt under pandemin Detta innebär att färre ska testa sig och därmed minskar även antalet bekräftade fall av covid-19. Individen har fortsatt ett stort ansvar att skydda sig själv och andra mot spridning av covid-19.

Lex Maria: Inre skador missades efter fallolycka

En person föll från ett tak och bristfällig kommunikation bidrog till att inre skador missades, vilket fördröjde behandlingen av skadorna.
En person föll åtta meter från ett tak i samband med en arbetsplatsolycka. Ambulans tillkallades till platsen och personen transporterades till en akutmottagning i länet, där det blev ett missförstånd kring höjden på fallet.
Personen hade öppna frakturer

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige