Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Carina Gustafsson, till väster, visar den fullstora stjärnan i Västerbottens hälsoundersökningar. Den stjärna som genereras av hälsoformuläret får färre uddar.

Alla patienter kan få en hälsoplan

Nu är det möjligt att tillsammans med kallelsen till undersökning och behandling skicka ut ett hälsoformulär via 1177.se till vuxna patienter. Det gäller både primärvård och sjukhusvård. När patienten svarat på frågorna om sina levnadsvanor, det vill säga om mat, fysisk aktivitet, alkohol, rökning och upplevd hälsa, kommer svaren tillsammans med färdiga råd att bli tillgängliga för enheten.

Vaccinationscentrum Skellefteå stänger

Onsdagen den 31 maj är den sista dagen som Vaccinationscentrum Skellefteå på Anderstorp har öppet i vår. Region Västerbotten uppmanar nu invånarna att passa på att vaccinera sig innan mottagningen stänger.

"The paranoid is never entirely mistaken" Göteborg 2019. Foto: konstnären

Ny utställning på Galleri Alva: Döm mig av Oscar Häggström

Ny utställning på Galleri Alva: Döm mig av Oscar Häggström Konstnär: Oscar Häggström Titel: Döm mig, Tid: 12 maj – 7 juni 2023 Vernissage: fredag 12 maj kl. 12.00 Plats: Galleri Alva, Norrlands universitetssjukhus, byggnad 1D Öppettider: måndag - torsdag 10-16, fredag 10-14

Snart införs e-frikort i Region Västerbotten. Foto: Malin Emilsson Nilsson

Region Västerbotten inför e-frikort

Den 25 maj inför Region Västerbotten elektroniska frikort, även kallade e-frikort. Det innebär att högkostnadsskydd och frikort i den öppna hälso- och sjukvården samt viss tandvård, hanteras digitalt av vården. När en patient nått upp till frikortsbeloppet får hen information om det till sin digitala brevlåda eller skickat hem med posten.

Paula Johagen, verksamhetschef för akutmottagningen vid Norrlands universitetssjukhus och Karl-Gustav Forsberg, verksamhetschef för primärvårdsområde öst i Umeå.

Primärvårdsjouren i Umeå stänger under drygt åtta veckor i sommar

Nu är det beslutat att primärvårdsjouren i Umeå håller stängt från och med den 19 juni till och med den 15 augusti. Patienter med akuta besvär hänvisas till sin hälsocentral på dagtid. Om man råkat ut för ett allvarligt olycksfall eller en plötslig svår sjukdom vänder man sig till akutmottagningen.
Flera hälsocentraler och sjukstugor i länet har ett tufft bemanningsläge med brist på såväl sjuks

700 000 kr att söka för debutlångfilm i Västerbotten

I vår kan västerbottniska filmskapare söka pengar för att utveckla sina debutlångfilmer och dokumentärfilmer från Film i Västerbottens projekt Talang Norra – Västerbotten. Totalt är det 700 000 kronor som ska fördelas.

Fortfarande möjligt att få en påfyllnadsdos i vår

Från och med juni kommer möjligheten att vaccinera sig mot covid-19 vara kraftigt begränsad tills det är dags för höstens påfyllnadsdos. Region Västerbotten vill därför påminna de som rekommenderas en påfyllnadsdos i vår att vaccinera sig medan det fortfarande är möjligt.

Lex Maria: komplikationer efter operation

En äldre patient som tidigare opererats i buken planeras för en ny operation. Operationen genomförs med vissa svårigheter och efteråt upplever patienten smärta trots intravenös smärtlindring.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige