Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

PRESSINVITATION: Region Västerbotten bjuder in pressen till Slutkonferens Relocate

Kompetensen som krävs för att klara den hållbara omställningen inom industrin finns inte idag – åtminstone inte där den behövs. Metodutvecklingsprojektet Relocate har identifierat hinder för arbetskraftsförflyttning inom Sverige och bidragit till ett flertal konkreta insatser i Skellefteå. Den 18 april hålls Relocates slutkonferens, där resultaten presenteras.

Dietist Linda Sundkvist, vårdkoordinator Anita Lundberg, stomiterapeut Eva Greus, stomiterapeut Carina Viklund och vårdkoordinator Åsa Linder.

Samverkan i Skellefteå mellan lasarett och kommun

Kirurgkliniken vid Skellefteå lasarett och Skellefteå kommun har nyligen avslutat ett årslångt förbättringsarbete för att minska problem och missförstånd i samband med att stomiopererade patienter åker hem från sjukhuset.

Lex Maria: komplikationer efter operation

En patient har utsatts för onödigt lidande och lång vårdtid efter en operation. Händelsen har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg för granskning enligt lex Maria.

Ny konstutställning på Galleri Alva: Av små korn byggs en bild

Ny konstutställning på Galleri Alva: Av små korn byggs en bild

Av små korn byggs en bild är en utställning av konstnären Andréas Brännström med verk ur hans arbete kring fotografen Alvina Söderlund, född i Bygdeträsk 1896.
Brännström har spenderat de senaste tre och ett halvt åren med att lära känna Alvina Söderlund, fotograf från Bygdeträsk född 1896. Under dessa år har han besökt hennes hem otaliga gånger och andra platser som var viktiga för henne, tran

Lex Maria: fördröjd utredning av svårläkt sår

Svårläkt sår utreddes inte i tid, vilket kunde ha lett till allvarlig skada. Händelsen har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg för granskning enligt lex Maria.

Port of Skellefteå föreslås ett EU-stöd på närmare 97 miljoner kronor för att utveckla omlastning mellan järnväg och sjöfart genom projektet Framtidsäkrad intermodalitet vid Port of Skellefteå. Foto Patrick Degerman.

300 miljoner till utveckling av övre Norrland

Idag samlades Strukturfondspartnerskapet Övre Norrland för att prioritera EU-medel till olika utvecklingsprojekt. Totalt fördelades över 300 miljoner kronor till 14 olika projekt i Norr- och Västerbotten. Nu återstår för Tillväxtverket och att ta de formella besluten för varje projekt.

Lex Maria: barn avled efter extremt tidig förlossning

En person inkommer till sjukhus med förlossningsvärkar i graviditetsvecka 26. Förlossningen går snabbt och man har ingen möjlighet att påverka förloppet eller transportera den födande till annat sjukhus med kompetens för att ta emot barn som föds mycket för tidigt.

Lex Maria: fördröjd lungcancerdiagnos

En patient söker vård på grund av besvär i luftvägarna och diagnostiseras med lungcancer. I efterhand noteras att en förändring kunnat ses på röntgenbilder som togs redan ett år tidigare. Patienten avled av sin cancersjukdom, men om utfallet blivit annorlunda om förändringen uppmärksammats tidigare går inte att bedöma.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige