Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Lex Maria: Försökte ta sitt liv

    Personen hade psykiska problem sedan många år och led också av långvarig smärta. När hen vid tidigare tillfällen varit deprimerad har risken för att hen skulle ta sitt liv bedömts som hög.

  • Ny studie om hjärntrötthet efter en stroke

    En ny pilotstudie vid Norrlands universitetssjukhus ska studera hur fysisk aktivitet påverkar hjärntrötthet. Idag finns ingen behandling för hjärntrötthet trots att det är ett vanligt förekommande symtom efter stroke.

  • ​Informationssatsning för nyanlända

    Nu gör primärvården i Västerbotten, tillsammans med Umeå kultur och Röda korset en insats för att informera medborgare om digitala verktyg inom vården.

  • Lex Maria: Överföring mellan sjukhus fungerade dåligt

    Patienten skickades från ett sjukhus till ett annat för att genomgå en såroperation. Personal på de båda sjukhusen kom överens om vårdplats, men skrivna rutiner följdes inte och dokumentationen var otydlig.

  • Landstinget satsar på hbtq-utbildning

    Västerbottens läns landsting fortsätter att ge personalen fördjupade kunskaper kring hbtq och normer. Unga vuxna vid psykiatriska kliniken i Skellefteå är den senaste av sju verksamheter som har hbtq-diplomerats de senaste åren.

  • ​Webbmöten för infektionskänsliga patienter

    Stamcellstransplanterade patienter från norra regionen kan via sin dator, surfplatta eller mobil koppla upp sig mot Norrlands universitetssjukhus i Umeå och slipper att varje vecka resa långt för en halvtimmes läkarbesök.

  • Rena händer räddar liv!

    En god handhygien är fortfarande det bästa sättet för att undvika smittspridning. Den 5 maj är den globala handhygiendagen och under veckan pågår kampanjen “Rena händer för hälsans skull” på länets sjukhus.

  • Fem miljoner till teknikforskning i glesbygdsmedicin

    Familjen Kamprads stiftelse har beviljat fem miljoner kronor till ett forskningsprojekt som ska utveckla tekniken i virtuella hälsorum. Projektet ska utvärdera befintlig teknik och ta fram ny för att flytta provtagning och diagnos närmare patienten och minska vårdtider och transporter.

  • Boka resevaccination i god tid

    Ska du resa utomlands i sommar? Då är det hög tid att kontrollera om du behöver vaccinera dig inför resan.

Visa mer