Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Våga fråga äldre om självmord

Lördag den 10 september är det den internationella suicidpreventiva dagen. Under hösten 2022 erbjuder Region Västerbotten ett antal platser på utbildningen ”Våga fråga äldre” för att sprida kunskap om psykisk ohälsa och självmord.

Norrlands universitetssjukhus har gått ner från stabsläge då all ström är tillbaka efter elavbrottet. Alla verksamheter har återgått till de normala.

Norrlands universitetssjukhus återgår till normalläge

Norrlands universitetssjukhus har gått ner från stabsläge då all ström är tillbaka efter elavbrottet. Alla verksamheter har återgått till de normala.
Klockan 14.41 blev sjukhuset utan ström på tisdagen då en elledning grävts av samtidigt som en brand utbröt i ett elställverk. Vid avbrottet gick inte reservkraften igång direkt men efter en felsökning kunde den ordinarie strömförsörjningen åters

Foto Mårten Edberg

Västerbotten tar nästa steg i omställningen av tunga fordon

Två tankstationer för förnybar vätgas planeras för Umeå och Storuman i anslutning till Europaväg 12. Tankstationerna beräknas finnas på plats under hösten 2023. – Det här möjliggör att vi kan jobba vidare med omställningen av tunga transporter, även på järnväg genom vätgas, säger Rickard Carstedt, regionråd (S) Region Västerbotten.

Alla som fyller 65 i år eller är äldre kan boka tid för en påfyllnadsdos

Nu kan alla som fyller 65 i år eller är äldre boka tid för ytterligare en påfyllnadsdos vaccin mot covid-19. Höstens påfyllnadsdos är viktig för att behålla ett högt skydd mot allvarlig sjukdom och död i covid-19. Det ska ha gått minst fyra månader sedan den senaste dosen.

Lex Maria: Bristande förberedelser inför ingrepp ledde till akut situation

En patient skulle opereras men kunde inte intuberas under nedsövning på grund av sin sjukdomshistoria och ett akut ingrepp på luftstrupen krävdes för att skapa en fri luftväg. Situationen hade möjligen kunnat undvikas genom en annan handläggning av patienten.
En patient åkte in akut till ett sjukhus i länet på grund av en inflammation i gallblåsan. Hen lades in på en vårdavdelning för en planer

Regionstyrelsens ordförande Peter Olofsson förklarar det nya huset invigt tillsammans med verksamhetscheferna för psykiatriska kliniken och barn- och ungdomspsykiatrin Marina Uppenberg och Kerstin Eliasson. Foto: Malin Emilsson Nilsson

Jättesatsning på samlad psykiatrisk vård

Under fredagen invigdes den 33 000 kvadratmeter stora byggnaden vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå där barn- och ungdomspsykiatrin flyttar in tillsammans med vuxenpsykiatrin. Byggnaden rymmer både slutenvård med inneliggande patienter och öppenvård med mottagningar.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige