Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Foto: Klas Sjöberg

Pressinbjudan: Invigning och öppet hus

Fredag den 26 augusti invigs den nya byggnaden vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå där barn-och ungdomspsykiatrin flyttar in tillsammans med vuxenpsykiatrin.

Överläkare Lukas Bobinski med operationssköterskan Anna Mamhidir, undersköterskan Sara L Gunnarsson och anestesisjuksköterskan Malin Ödling Davidsson ser fram emot de första operationerna nästa vecka.

Navigationsrobot ökar patientsäkerheten vid ryggoperationer

Som första och enda klinik i Norden genomför ryggsektionen vid Norrlands universitetssjukhus ryggoperation med hjälp av en navigationsrobot. – Det stärker vår position och ger oss möjligheter att utföra högt specialiserad vård i Sverige, säger Stig-Evert Thornberg, verksamhetschef vid Rörelseorganens centrum, Region Västerbotten.

Påfyllnadsdos erbjuds från den 1 september


Från och med den 1 september erbjuds den första gruppen invånare i Västerbottens län ytterligare en påfyllnadsdos i höstens vaccinationer mot covid-19. Det är en viktig vaccination eftersom skyddet från den senaste vaccinationen börjar avta.
Folkhälsomyndigheten rekommenderar en påfyllnadsdos vaccin till personer som är 65 år och äldre samt personer i andra riskgrupper. Utöver den gruppen r

Lex Maria: Dödsfall i hemmet utreddes

En person påträffas livlös i sitt hem och ambulanspersonal bedömer i samråd med jourhavande läkare att det var en väntad död och kroppen kan då flyttas till begravningsbyrå. Dagen efter bedömer en annan jourläkare dödsfallet som oväntat och en polisanmälan upprättas. Den efterföljande rättsmedicinska obduktionen talar starkt för självtillfogad och oväntad död.

Regionen återinför rekommendation om munskydd i väntrum

Smittspridningen av covid-19 är fortfarande hög vilket gör att Region Västerbotten rekommenderar munskydd i väntrum från och med måndag den 8 augusti. Rekommendationen gäller tills vidare.
Från och med måndag den 8 augusti återinför regionen rekommendationen om att använda munskydd i väntrum vid besök i vården. Rekommendationen återinförs för att minska smittspridning mellan patienter som besö

Lex Maria: Avled efter fördröjd cancerdiagnos

En person sökte sig till vården på grund av magbesvär och bedömdes ha magkatarr. Tillståndet försämrades och efter upprepade kontakter med vården ställdes en cancerdiagnos. Patienten avled kort efter att behandling påbörjats.

Munskydd vid patientnära arbete återinförs

Från och med onsdag den 20 juli återinför Region Västerbotten munskydd för vårdpersonal vid patientnära arbete. Bakgrunden är den ökade smittspridningen av covid-19. Rekommendationen gäller tills vidare.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige