Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Stabsläge efter problem med trådlös telefoni

Norrlands universitetssjukhus har beslutat att gå upp i stabsläge efter stora problem med den trådlösa Ascom-telefonin i regionen. Problemen är störst vid Norrlands universitetssjukhus, men hela regionen påverkas.

Den 29 oktober kommer el och fjärrvärme att kopplas bort från Norrlands universitetssjukhus.

Test av reservkraft och nödvärme vid Norrlands universitetssjukhus

Ett fullskaleprov av reservkraft- och nödvärmeanläggningen på Norrlands universitetssjukhus i Umeå sker lördag den 29 oktober mellan klockan 10.00-16.00. Alla verksamheter kommer att påverkas och lokal särskild sjukvårdsledning är samlad under dagen.
Den 29 oktober kommer el och fjärrvärme från Umeå energi att kopplas bort. Orsaken är att den nya nödvärmeanläggningen ska provas för att se att d

Den 14 juni 1962 invigdes Lycksele lasarett och den 26 oktober firar lasarettet 60 år.

Lycksele lasarett firar 60 år

Den 14 juni 1962 invigdes Lycksele lasarett under pompa och ståt. På onsdag den 26 oktober firar lasarettet 60 år med aktiviteter för alla medarbetare, bland annat nostalgilunch och berättarkafé.
Jubileumsdagen inleds med tal i centralhallen klockan 12.05 av Isabell Zemrén, områdeschef för närsjukvården i Lycksele och södra Lappland. Därefter serveras dagens lunch i matsalen, en nostalgimeny me

Västerbotten på Grand Hôtel 2023

Västerbotten på Grand Hôtel 2023

Den 24 januari 2023 invigs Västerbotten på Grand Hôtel för 33:e gången. Arrangemanget pågår under två veckor och förvandlar Grand Hôtel till en mötesplats för regionala, nationella och internationella aktörer med fokus på den framtid som just nu skapas i norra Sverige och hur Västerbotten är en föregångare i den stora omställning som globalt måste genomföras.

Lex Maria: fördröjd diagnos av hjärtinfarkt

Tidigare diagnos och behandling hade kunnat minska risken för hjärtsvikt och ytterligare hjärtinfarkt. Händelsen har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Maria.

Katarina Wrethén och Emma Ewadotter ställer ut på Galleri Alva, NUS

Vävt och sömmat: ett möte mellan sparsamhet och överflöd

I en ny utställning på Galleri Alva möts två konstnärskap som båda tar avstamp i textil. Katarina Wrethén och Emma Ewadotter skapar tillsammans ett färgstarkt rum där verken både harmoniserar och kolliderar, ropar med hög röst och viskar mjukt till betraktaren. Vernissage hålls på fredag den 21 oktober kl. 12:00. Utställningen pågår till och med den 15 november.

Nu kan gravida vaccinera sig mot kikhosta

Region Västerbotten erbjuder nu vaccination mot kikhosta för gravida från och med graviditetsvecka 16. Det är möjligt att vaccinera sig på någon av de centrala vaccinationsmottagningarna eller på sin hälsocentral.

Sanktionsavgift efter granskning från IVO

Region Västerbotten har nåtts av informationen om att Inspektionen för vård och omsorg, IVO beslutat att regionen måste betala en sanktionsavgift enligt lagen om informationssäkerhet för samhällsviktiga och digitala tjänster, LIS.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige