Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Region Västerbotten ska minska administrationen

Region Västerbotten ska minska administrationen

Fullmäktige har gett de tre nämnderna, regionstyrelsen, hälso- och sjukvårdsnämnden och regionala utvecklingsnämnden, ett antal uppdrag med olika inriktning i syfte att minska regionens kostnader. Ett av dessa inkluderar att minska regionens administration.

Årets bibliotekskonferens i Umeå: om beredskap i kris och förändring

Årets bibliotekskonferens i Umeå: om beredskap i kris och förändring

Var finns biblioteken i samhällets beredskap? Det är frågan som närmare 200 bibliotekschefer och medarbetare från hela Sverige samlas kring vid årets upplaga av Marskonferensen den 20-21 mars i Umeå. Under rubriken ”Ännu har vi biblioteken” lyfts frågor om både kris- krigs- och demokratisk beredskap.

Genrebild. Foto: Mostphotos

Nu kan fler än 200 mottagningar i länet kontaktas via 1177.se

Under 2022 pågick ett projekt i Region Västerbotten med målet att införa ett basutbud av e-tjänster på alla mottagningar i länet. Projektet har varit framgångsrikt och fler än 200 mottagningar erbjuder nu basutbudet av e-tjänster på 1177.se. Många erbjuder även fler tjänster utöver basutbudet.

Metodboken presenterades för första gången i samband med Västerbotten på Grand Hôtel tidigare i år. Foto: Gunnar Storfeldt, Amplify.

Västerbotten först i Sverige med mätmodell för ökad innovation

Region Västerbotten har som första region i Sverige tagit fram en modell för att mäta innovationsförmågan i en region. Mätningarnas syfte är att öka innovationskapaciteten genom att visa hur resurser kan fördelas på bästa sätt. Mätmodellen kallas METRIC och har resulterat i en metodbok, fri för nedladdning.

Skellefteå lasarett går ner i stabsläge

Den lokala särskilda sjukvårdsledningen i Skellefteå har nu beslutat att gå ner till stabsläge. Rökutvecklingen är stoppad och läget bedöms vara under kontroll. Det kommer att lukta rök i några dagar.

Åtta av tio patienter nöjda med akutsjukvården

Åtta av tio patienter nöjda med akutsjukvården

Akutsjukvårdspatienter är överlag nöjda med den vård de fått, men nöjdheten har minskat jämfört med föregående undersökningar, det visar den senaste visar den senaste nationella patientenkäten. I Västerbotten är det akutmottagningen vid Lycksele lasarett som får det högsta betyget.

Behandling av könsdysfori i Västerbotten

Igår fattade nämnden för nationell högspecialiserad vård beslut om var vård vid könsdysfori ska bedrivas. Tre nationella enheter kommer att ansvara för vården, i samverkan med tre andra enheter. Region Västerbotten ska samarbeta med Västra Götalandsregionen som tilldelats området.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige