Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Ökad smittspridning inför julhelgen

Ökad smittspridning inför julhelgen

Smittspridningen i Västerbottens län är fortsatt hög inför julhelgen. En hög andel av de som testas för luftvägsinfektioner är positiva för antingen covid-19, influensa eller RS-virus.

Lex Maria: Bristande tillsyn och lång handläggningstid

En patient med svår underliggande sjukdom och hög fallrisk kom till en akutmottagning i länet. Handläggningstiden blev lång, patienten lämnades med otillräcklig tillsyn och föll vid två tillfällen.

Louise Elander-Degerstedt efter prisutdelningen på Skellefteå lasarett. Foto: Maria Sörling Burén / Klas Sjöberg

Hon är årets läkarhandledare i Skellefteå

Louise Elander-Degerstedt, överläkare på anestesi, operation och intensivvård är årets läkarhandledare i Skellefteå. Det presenterades under en prisceremoni under förra veckan.
– Jag är väldigt rörd och tacksam. Att bli nominerad var nästan större än att vinna, säger Louise Elander-Degerstedt.
Louise Elander Degerstedt är ursprungligen från Värmland. Men med mamma från Gummark spenderades my

Dialog kan höja tempot i den hållbara omställningen, säger Rickard Carstedt. Foto: Patrick Trägårdh

Västerbotten på Grand Hôtel 2024 invigs med tre ministrar

Aktörer från politik, näringsliv, akademi, civilsamhälle och offentlig sektor samlas i början av året traditionsenligt på Grand Hôtel i Stockholm för erfarenhetsutbyten, nya kontakter, samverkan och påverkan. Temat för året är: Västerbotten, föregångare i omställning. Hur höjer vi tempot?

En illustration av hur det nya parkeringshusen kan komma att se ut. Illustration: Arkitema

Så ska parkeringskrisen på Skellefteå lasarett lösas

Var ska jag ställa bilen? Det är en fråga många skulle ställa utifrån de kommande förändringarna på lasarettsområdet i Skellefteå. Där kommer cirka 80 procent av alla parkeringsplatser att försvinna. Men det jobbas för en lösning.
– Vi har sett att ett parkeringshus skulle lösa parkeringsfrågan för både besökare och personal, säger Fredrik Ahnorre som är projektledare för de nya vårdbyggnaderna

Evelina Tellström och Emma Arvidsson som båda är undersköterskor på röntgen trivs i de nya lokalerna.

Invigning, öppet hus och filmpremiär i Lycksele

Under invigningen, som besöktes av ett hundratal personer, höll både politiker och representanter från Lycksele lasarett tal. Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Anna-Lena Danielsson tackade alla som varit med och tagit fram byggnaden som hon anser vara en viktig del av utvecklingen av sjukvården i Västerbotten.
På en storbildsskärm lanserade Region Västerbotten även en film om hur det är

Teckning av Berta Hansson, som ställs ut på Galleri Alva, Norrlands universitetssjukhus.

Ny utställning på Galleri Alva: Berta Hansson

Ny utställning på Galleri Alva, Norrlands universitetssjukhus: Berta Hansson - Det tar en enorm tid det här arbetet, faktiskt all tid. Vernissage fredag 15 december kl. 12.00. Utställningen visas t.o.m. den 9 januari

Bolidens hälsocentral stänger på grund av vattenläcka

Bolidens hälsocentral stänger på grund av vattenläcka

Under tisdagseftermiddagen gick en vattenledning sönder i samband med grävarbeten utanför Bolidens hälsocentral som nu helt står utan vattentillförsel. Hälsocentralen stänger för dagen och hänvisar patienter till närliggande hälsocentraler. Felet beräknas vara åtgärdat under kvällen.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige