Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

84 miljoner till utveckling i Västerbotten och Norrbotten

Idag samlades Strukturfondspartnerskapet Övre Norrland för att prioritera EU-medel till olika utvecklingsprojekt. Totalt fördelades över 84 miljoner kronor till 26 olika projekt i Norr- och Västerbotten.

Nya strategier beslutade i Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden sammanträdde i Umeå torsdagen den 6 december. Bland besluten som fattades finns bland annat uppdrag att ta fram nya strategier för mineral och energi i Västerbotten, samt trafikplikt för Norrtåg.

2,35 miljoner till klinisk forskning 2024

Norra sjukvårdsregionen (Region Jämtland Härjedalen, Region Norrbotten, Region Västerbotten och Region Västernorrland) ger 2,35 miljoner till klinisk forskning 2024.

Digitala Seniortorget vann Guldmolnet 2023. På bilden flankerade av finalisterna eRUM och Behörighetsbiet. Foto: Jonas Westling

Vinnare av Guldmolnet 2023: Digitala Seniortorget

Digitala Seniortorget utsågs av juryn till årets vinnare av Guldmolnet – ett pris med syfte att uppmärksamma goda exempel och sprida kunskap som leder till ökad jämlikhet i den digitala utvecklingen. Vinnaren avslöjades under Mötesplats Digitala Västerbottens guldkväll i Skellefteå den 5 december.

Pressinbjudan: Invigning, öppet hus och filmpremiär

Onsdag den 13 december klockan 12 invigs den nya byggnaden vid Lycksele lasarett. Under invigningen lanserar Region Västerbotten även en film om hur det är att bo, jobba och leva i södra Lappland. Det första spadtaget för den 3 000 m2 byggnaden togs den 11 oktober 2021 och inhyser LAB och röntgen.  

Rickard Carstedt efterlyser en högre plats på agendan för digitalisering. Foto: Henrik Olofsson

Nu inleds Mötesplats Digitala Västerbotten 2023

Mötesplats Digitala Västerbotten är norra Sveriges största konferens om digitalisering och verksamhetsutveckling – ett gyllene tillfälle att mötas, nätverka och inspireras av andras kunskap och goda exempel. I år träffas vi i Sara kulturhus i Skellefteå eller online den 5-6 december.

Genom att logga in på 1177.se kan invånare kontakta vården på ett säkert sätt för att till exempel förnya sina recept. Foto: Mostphotos

Nu är det enklare att förnya recept via 1177.se

Nu är det enklare för invånare i Västerbotten att förnya recept som de fått utskrivna via sin hälsocentral. I e-tjänsten Förnya recept på 1177.se ser invånaren sina tidigare utskrivna läkemedel i en lista och kan lägga till de som behöver förnyas, i stället för att fylla i informationen manuellt.

Läkaren Fredrik Toss och sjuksköterskan Lina Viklund vid blodcentralen ber att befintliga blodgivare ska komma och ge blod.

Akut: Blodcentral efterlyser blodgivare

Just nu är blodlagret på blodcentralen vid Norrlands universitetssjukhus extremt lågt. Det är en akut brist på blod i grupperna A och 0 och personalen ber nu befintliga blodgivare att så snart som möjligt komma och lämna blod.

Mats Svensson, strateg och projektledare för ramprojekt företagsstöd, Region Västerbotten

Rapport: innovationsstödet ger effekt i Västerbotten

Innovationsstödet som Region Västerbotten förmedlar till företag i länet har effekt. Företagen når ut med sina innovationer på marknaden, och ökar såväl omsättningen som antalet anställda. Det visar en ny utvärdering som nu presenteras.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige