Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Lex Maria: Avled efter hjärtstopp

En patient i länet avled i sviterna av ett hjärtstopp. Hade patienten bedömts av läkare tidigare kunde utfallet möjligen ha förändrats.

Bättre och mer vård för svårt sjuka barn i Region Västerbotten

Bättre och mer vård för svårt sjuka barn i Region Västerbotten

På Barn och ungdomscentrum vid Norrlands universitetssjukhus finns nu två nya vårdsalar för barn som behöver mer avancerad vård – de går under namnet intermediärsalar och är till för de svårast sjuka barnen och bidrar till en bättre arbetsmiljö för personalen.

I projektet kommer patienter att erbjudas patientnära handdesinfektion.

Nytt projekt för att minska smittspridning i vården

Kan patienten bidra till att förebygga smittspridning och allvarliga infektioner som riskerar att drabba dem själva och medpatienter under vårdtiden? Det kommer att undersökas i ett pilotprojekt i Region Västerbotten. Projektet inleds i samband med handhygiendagen den 5 maj.

Pressinbjudan: Invigning av Scapis 2 i Umeå

Scapis är en världsunik forskningsstudie som ska förhindra hjärt-lungsjukdom. Media hälsas välkomna att delta vid invigningen av Scapis 2 på Norrlands universitetssjukhus i Umeå, tisdag den 7 maj.

HR-direktör Kia Ronnhed och hälso- och sjukvårdsdirektör Elisabeth Karlsson.

Användningen av hyrbemanning ska minska i Region Västerbotten

Sveriges alla 21 regioner har enats om att kraftigt minska användningen av hyrbemanning. I Region Västerbotten är målsättningen att kostnadsandelen för hyrpersonal i relation till egen personal högst uppgår till två procent år 2027.

Regionstyrelsen beslutar om att flytta fram införande av Cosmic

Regionstyrelsen har beslutat att senarelägga tidpunkten för driftstart av vårdinformationssystemet Cosmic i Region Västerbotten, från mitten av oktober 2024 till i april 2025. Bakgrunden till beslutet är i huvudsak brister i leveranser som ger en osäkerhet kring kvalitet och tidplan för testning.

Möt sjuksköterskan som blev vårdens högste chef – ”Hon vet vad som sker på golvet”

Möt sjuksköterskan som blev vårdens högste chef – ”Hon vet vad som sker på golvet”

Elisabeth Karlsson utsågs i mars till ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Västerbotten. Hon har arbetet inom den offentliga vården i 50 år och i stället för att trappa ner som hon sagt till sig själv och till familjen är nu 67-åringen högst ansvarig för hälso-och sjukvården i Västerbotten.
– Det finns så otroligt mycket gott i den här organisationen. När jag fick förtroendet hade det känts

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige