Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Region Västerbotten Turism satsar på hållbarhetscertifiering. Foto: Jonas Westling

Västerbotten tar nästa steg på resan mot en mer hållbar destination

Region Västerbotten Turism har i samarbete med de lokala destinationsorganisationerna Visit Umeå och Visit Skellefteå samt Umeå och Skellefteå kommuner beslutat att gå vidare i en gemensam satsning på en certifiering med EarthCheck, som är världsledande när det gäller certifieringar och konsultationer för hållbara destinationer och turismorganisationer.

Se hur den underjordiska gången tar form i Skellefteå. Foto: Daniel Marklund / Klas Sjöberg

Milstolpe nådd i Skellefteå – första byggprojektet klart inför ny vårdbyggnad

En milstolpe har nåtts i Skellefteå. En ny underjordisk tunnel, en så kallad kulvert, står nu som första förberedande byggprojekt färdigt inför den nya vårdbyggnaden.
– Det är faktiskt en milstolpe, säger Fredrik Ahnorre, huvudprojektledare för ny vårdbyggnad i Skellefteå.


Se hur den underjordiska gången tar form i Skellefteå. Foto: Daniel Marklund / Klas Sjöberg
En kulvert använd

Julia Gunnarsson är ekonomiadministratör och förvaltare för e-frikort. Foto: Malin Emilsson Nilsson.

Nu kan invånare se sina patientavgifter och frikort på 1177.se

Nu ser invånare i Västerbotten sina patientavgifter i den öppna hälso- och sjukvården genom att logga in på 1177.se. Den som har nått upp till gränsen för högkostnadsskydd ser också sitt frikort och hur länge det gäller.

Vaccination mot mässling viktigt vid utlandsresor

Vaccination mot mässling viktigt vid utlandsresor

Antalet fall av mässling fortsätter att öka runtom i Europa, och den som smittas riskerar att bli allvarligt sjuk. Därför är det viktigt att se till att man är vaccinerad om man planerar att resa utomlands i sommar.

Sista chansen att vaccinera sig i vår

Sista chansen att vaccinera sig i vår

Vårens vaccinationsinsats mot covid-19 är snart avklarad, men än finns det tid att vaccinera sig. De som rekommenderas vaccin har möjlighet att vaccinera sig till och med den sista april.

Vattenläcka i Åsele påverkar sjukstugan

Den 8 april upptäcktes en stor vattenläcka i Åsele som påverkar hela tätorten, inklusive Åsele sjukstuga. Tills läckan är åtgärdad kan det vara längre väntetider vid kontakt med Åsele sjukstuga och begränsad tillgänglighet.

Region Västerbotten antar ny regionövergripande måltidshantering

Regionstyrelsen tog den 9 april beslut om att implementera en enhetlig måltidshantering i Region Västerbotten. Det nya konceptet finns redan på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Nu påbörjas planeringen av hur och när det ska implementeras på sjukhusen i Lycksele och Skellefteå.

Fredrik Wirenblad, ny verksamhetschef för fastighet i Region Västerbotten, foto: Klas Sjöberg

Ny verksamhetschef för fastighet i Region Västerbotten

Måndag den 8 april tillträder Fredrik Wirenblad tjänsten som verksamhetschef för fastighet i Region Västerbotten. Fredrik Wirenblad har en lång och bred erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen inom både planering, byggande och förvaltning.

Snöfrid Caldeborg ställer ut skulptur och broderi på Galler Alva 12 april - 7 maj.

Snöfrid Caldeborg ställer ut på Galleri Alva

Snöfrid Caldeborg, ursprunglingen från Järnäsklubb, boende i Göteborg, visar skulptur och broderade stilleben på Galleri Alva. Utställningen visas den 12 april till och med den 7 maj och har titeln Det vi har är svärta.

Algirdas är årets AT-handledare på Lycksele lasarett

Algirdas är årets AT-handledare på Lycksele lasarett

En engagerad handledare som tar sig tid att stötta och inspirera till personlig utveckling hos juniora kollegor. Så beskrivs Algirdas Petrauskas som får utmärkelsen årets AT-handledare på Lycksele lasarett.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige