Fortsatta störningar i landstingets IT-miljö
Det är fortsatta driftstörningar i landstingets IT-miljö. Det gäller främst för hälsocentraler i Skellefteåområdet och vissa kliniker vid Skellefteå lasarett.
Det är fortsatta driftstörningar i landstingets IT-miljö. Det gäller främst för hälsocentraler i Skellefteåområdet och vissa kliniker vid Skellefteå lasarett.
På grund av driftstörningar i landstingets IT-miljö kan väntetiderna bli extra långa på hälsocentralerna i Skellefteåområdet.
Folktandvården Skellefteå Nord förändrar sin verksamhet från och med den 1 januari 2016. Då flyttar delar av tandvården på Skellefteå lasarett till Folktandvården City i Skellefteå.
Ta ställning för donation – och du kan rädda liv. Måndag den 5 oktober startar Donationsveckan, som ska få fler att aktivt ta ställning till donation.
Västerbottens läns landsting vill uppmana västerbottningarna att börja fundera över och testa sina alkoholvanor. Under oktober uppmärksammar vi hur alkohol påverkar hälsa och välmående i kampanjen ”Hur dricker du?”
Landstingets hälso- och sjukvårdsnämnd har sammanträtt i dag, tisdag. Nämnden beslutade bland annat att upphandla fördjupade neuropsykiatriska utredningar och att fastställa en likabehandlingsplan för Västerbottens läns landsting.
Torsdag den 1 oktober genomförs en större krisövning i Lycksele som involverar polis, räddningstjänst och akutsjukvård.
Förberedelserna är i full gång inför torsdagens stora barnevenemang på Skellefteå lasarett. Totalt kommer ett 70-tal deltagare från åtta olika förskolor i Norsjö och Skellefteå kommuner att delta.
När kvinnan besökte tandvårdskliniken för att en tand och en cysta skulle opereras bort inleddes ingreppet av misstag på fel tand.
Länets sjukhus utökar samarbetet och samordningen inom området kirurgi. – Många patienter kommer få en operationstid snabbare än vad de annars hade fått, säger Gabriella Engdahl, kirurgstrateg på Skellefteå lasarett.
Den äldre, multisjuka kvinnan skulle utredas på grund av stark misstanke om en allvarlig tumörsjukdom.
I projektet Kulturdoula ska tolv kvinnor från olika länder och kulturer, med nio olika språk stötta och informera kvinnor i Umeå och Lycksele, som har lite eller ingen kunskap i svenska, före, under och efter en förlossning.