Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Störningar i e-tjänsten Journalen på 1177.se

För närvarande kan man uppleva störningar i e-tjänsten Journalen på 1177.se, där man genom att logga in på webbplatsen kan läsa sin journal via nätet. Störningarna varierar regionalt och påverkar bland annat Region Västerbotten.

Elisabeth Karlsson blir chef för länssjukvårdsområde 2 inom Region Västerbotten.

Elisabeth Karlsson ny områdeschef

Nu är det klart att det är Elisabeth Karlsson som får tjänsten som chef för länssjukvårdsområde 2 inom Region Västerbotten, ett förordnande som gäller för två år.

Fotograf Klas Sjögren

25,5 miljoner till regional utveckling i Västerbotten

Västerbottens regionala utvecklingsnämnd beslutade idag att bevilja 25,5 miljoner kronor fördelat på 8 olika utvecklingsprojekt med verksamheter i länet. De beviljade projekten följer intentionerna i den regionala utvecklingsstrategin och ska bidra till hållbar utveckling och en jämlik sammanhållen region med utåtriktad och integrerad utveckling av städer, landsbygd och glesbygd.

Nytt erbjudande om vaccination mot pneumokocker

För att skydda invånare som riskerar att bli allvarligt sjuka av pneumokocker erbjuder nu regionen denna grupp en ny vaccinationsdos vart femte år. Tidigare har de flesta bara fått en dos vaccin.

Lex Maria: Fördröjd behandling

Försenad behandling och lång väntetid kan ha bidragit till förvärrat tillstånd för en patient i länet.

Ny utbildnings- och arbetsmarknadsprognos för Västerbotten 2035

Ny utbildnings- och arbetsmarknadsprognos för Västerbotten 2035

Nu släpper Region Västerbotten en rapport om trender och prognoser för utbildning och arbetsmarknad i Västerbotten med sikte på 2035. Rapporten, som bygger på underlag från Statistikmyndigheten SCB, visar prognoser för tillgång och efterfrågan på personer med olika typer av utbildning i Västerbottens län.

Johannes Norberg specialistläkare i geriatrik vid Skellefteå lasarett och Nina Johansson, osteoporoskoordinator vid Rehabcentrum i Skellefteå. FOTO: Per Strömbro/Region Västerbotten

Region Västerbotten tar krafttag mot osteoporos

Personer över 50 år som drabbas av en fraktur löper stor risk att drabbas av nya skelettskador. Det är plågsamt och resurskrävande. Men det går att förebygga. Som en del av ett nationellt arbete ska Region Västerbotten nu förbättra hanteringen kring osteoporos, även känt som benskörhet.

Konsthögskolan ställer ut på Galleri Alva

Konsthögskolan ställer ut på Galleri Alva

Den 10 februari – 5 mars 2023 har Konsthögskolan vid Umeå universitet sin årliga utställning på Galleri Alva. Utställningen har namnet Hold Your Breath och består av verk av 12 unga konstnärer. Vernissage hålls på fredag den 10 februari kl. 12:00 -13:00.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige