Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Heimdall flyttar hem – med nyskriven låt

Heimdall flyttar hem – med nyskriven låt

Heimdalls hälsocentral håller stängt mellan 19 och 23 oktober för att flytta tillbaka till sina ordinarie lokaler på Köpmangatan 15. I samband med att personalen får återgå till sina nu upprustade lokaler släpps en nyskriven låt.

Framflyttad presskonferens om upphandling förlossningsverksamheten i Lycksele

Vid hälso- och sjukvårdsnämndens (HSN) sammanträde idag var bland annat upphandlingsärendet kring bemanning av förlossningsavdelningen i Lycksele uppe för tilldelningsbeslut. Nämnden beslutade dock att bordlägga ärendet, det vill säga att beslut skjuts upp till ett kommande extrainsatt sammanträde med HSN som hålls torsdag den 26 oktober. Fortsatt sekretess råder i och med pågående upphandling.

Ur aska in i väsen; textil, applikation. Foto: Ellen Macke Alström

Ellen Macke Alström ställer ut på Galleri Alva

Ny utställning på Galleri Alva! Ellen Macke Alström visar Ur aska in i väsen, en berättelse i keramik, textil och teckning. Vernissage fredag den 20 oktober kl. 12.00 på Galleri Alva, Norrlands universitetssjukhus, byggnad 1D.

Stora störningar i central infrastruktur

Region Västerbotten har under ett test av den centrala infrastrukturen för it-system drabbats av stora störningar. Det innebär att invånare under cirka 30 minuter inte kunnat ringa in till regionens verksamheter. Störningarna har i nuläget inte påverkat patientsäkerheten.

Pekbokmässan är öppen för yrkesmänniskor och allmänhet - stora och små. Foto: pressbild

Regionbibliotek Västerbotten arrangerar världens första Pekbokmässa

Den 20-21 oktober arrangerar Regionbibliotek Västerbotten världens första Pekbokmässa för alla som är intresserade av små barns språkutveckling. Fredagen är till för de som jobbar med små barns språkutveckling och lördagen vänder sig till allmänheten. Här finns något för alla som är intresserade av små barns språk.

Lex Maria: utebliven diagnostik och behandling

Avsaknad av diagnostik och behandling av parodontit ledde till att en patient i länet förlorade ett stort antal tänder. Händelsen har medfört lidande och ökat behandlingsbehov för patienten.

Lex Maria: försenad diagnostik och behandling

Försenad diagnostik och behandling av kariessjukdom hos barn ledde till ökat behandlingsbehov. Patienten behövde dra ut mjölktänder som kanske hade kunnat behållas om rätt behandling kunnat ges i tid.

Nu inleds planeringen för vaccination mot RS-virus i Västerbotten

Nu inleds planeringen för vaccination mot RS-virus i Västerbotten

Folkhälsomyndigheten gick nyligen ut med en rekommendation om att vaccination mot RS-virus rekommenderas till flera grupper. Nu inleder Region Västerbotten arbetet med att planera för hur regionen inför nästa vintersäsong kan göra vaccinet tillgängligt för invånare i Västerbottens län.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige