Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Stöd till tonårsföräldrar

Region Västerbotten erbjuder sedan tidigare digitala utbildningar till föräldrar med barn som behöver stöd med sin psykiska hälsa. Nu utökar regionen erbjudandet med en utbildning som riktar sig till tonårsföräldrar.

De nominerade till Guldmolnet 2022 med vinnarna TIDA, flankerade av Mötesplats Digitala Västerbottens Malin Bergvall och Andreas Skog. Foto: Henke Olofsson

Dags att nominera till digitaliseringspriset Guldmolnet 2023

Guldmolnet är Västerbottens utmärkelse till verksamheter som utvecklar länet med hjälp av digitalisering. Priset är instiftat av Strategirådet för digital utveckling för att lyfta och motivera det arbete som görs inom det här spännande fältet. Priset delas ut en gång varje år, på Mötesplats Digitala Västerbotten, och nu är det dags att nominera goda exempel och tänkbara vinnare för 2023.

Vuxenkuvös av modellen EpiShuttle lyfts ombord i ett av Svenskt Ambulansflygs flygplan. Foto: Pilatus Aircraft Ltd

Flygtransport av patient med blödarfeber övas

Nu på lördag under nationella beredskapsveckan genomförs en transportövning med flygtransport av en högisoleringspatient. Den nya förmågan som testas skapar möjligheten att kunna transportera en sådan patient från Västerbotten. – Den här möjligheten är något vi har velat ha tillgång till i många år, säger Johan Rasmuson som är överläkare vid infektionskliniken på Norrlands universitetssjukhus.

Primärvårdsjouren i Umeå får kortare öppettider

Primärvårdsjouren i Umeå får kortare öppettider

Från och med den 30 september behöver primärvårdsjouren i Umeå minska sina öppettider. Det beror på personalbrist i kombination med de nya reglerna för dygnsvila. Med de nya öppettiderna blir det särskilt viktigt att invånare söker vård på rätt ställe.

Emma Wåhlstedt och Freddy Holmgren, ägarna av restaurangen Wild River

Restaurang Wild River är nominerade till Stora Turismpriset 2023

Idag släpptes namnen på de nominerade företagen till årets Stora Turismpris och från Västerbotten finns restaurang Wild River på listan. – Att vår lilla restaurang är nominerad känns överväldigande, säger Freddy Holmgren, en av ägarna.

Magnus Almeling och Anneli Holst är båda regionala donationsansvariga i Norra sjukvårdsregionen.

Västerbotten ligger på topp i antalet donationer

Västerbotten toppar listorna över donationer per miljon invånare 2022. Läs om Anneli Holst och Magnus Almeling som berättar om hur de jobbar med organdonationer i regionen.

Pressinbjudan: SFAI/AnIva-veckan 2023

Du som journalist välkomnas att delta på SFAI/AnIva-veckan 2023. SFAI står för svensk förening för anestesi och intensivvård, AnIva för anestesi och intensivvård. Det är en nationell konferens med över 1 100 deltagare från hela landet, där aktuell forskning kring medicin och omvårdnad presenteras.

"Man kan väl inte bara ge upp" av Linnéa Therese Dimitriou. Ny utställning: Utom sig öppnar på Galleri Alva 22/9.

Linnéa Therese Dimitriou ställer ut på Galleri Alva

Linnéa Therese Dimitriou är utbildad vid Glasgow School of Art och baserad i Härnösand. Dimitriou arbetar med måleri, skulptur och hybrider däremellan. I utställningen på Galleri Alva kommer hon att visa nya verk, merparten från 2023.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige