Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Patrik Sällström är ny regional utvecklingsdirektör i Västerbotten. Foto: Monica Nielsen

Patrik Sällström ny regional utvecklingsdirektör i Västerbotten

Onsdagen den 1 november tillträder Patrik Sällström tjänsten som regional utvecklingsdirektör i Region Västerbotten. Han kommer närmast från en chefsposition på Tillväxtverket i Östersund och efterträder Anders Byström som varit tillförordnad regional utvecklingsdirektör sedan den 31/5.

Ökad smittspridning av covid-19

Ökad smittspridning av covid-19

Smittspridningen av covid-19 ökar i Västerbottens län och influensasäsongen närmar sig. Det är viktigt att invånare stannar hemma när de är sjuka och att de som rekommenderas vaccination ser till att vaccinera sig från och med starten den 7 november.

Upphandlingen kring förlossningen i Lycksele avbryts

Upphandlingen kring förlossningen i Lycksele avbryts

Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade vid ett extrainsatt sammanträde under torsdagen att avbryta upphandlingen rörande förlossningsverksamheten vid Lycksele lasarett. Anledningen är att det vid anbudstidens utgång endast fanns ett giltigt anbud, vilket inte nämnden ser som önskvärt ur konkurrenshänseende.

Presskonferens med HSN angående förlossningsverksamheten i Lycksele

I morgon torsdag den 26 oktober håller hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN) i Region Västerbotten ett extrainsatt sammanträde för att behandla upphandlingsärendet som rör förlossningsverksamheten vid Lycksele lasarett. Med anledning av detta bjuder vi in till en digital presskonferens via Teams på eftermiddagen klockan 16.00.

Gunilla Åsberg är en av Region Västerbottens kulturstipendiater 2023. Foto: Pressbild

Region Västerbottens kulturstipendiater 2023 utsedda

Nu står det klart vilka som blir årets mottagare av Region Västerbottens kulturstipendier. Tre av länets aktiva konstnärer har valts ut inom kategorierna bildkonst, dans och teater. Precis som tidigare år delas även ett hedersstipendium ut. Stipendiater 2023 är: Gunilla Åsberg, Hagar Malin Hellkvist Sellén, Saga Eserstam och Carl Axel Gyllenram.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige