Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Nu rivs de gamla sjukhusbyggnaderna i Skellefteå

Idag påbörjas den utvändiga rivningen av de gamla sjukhusbyggnaderna på Skellefteå lasarett, som ska ge plats till en modern vårdbyggnad, som ska hålla för framtidens behov av vård i ett växande Skellefteå. Rivningen förväntas pågå fram till sommaren.

Stabsläget i Skellefteå avvecklat

Skellefteå lasarett lämnar stabsläget och återgår till ordinarie rutiner efter förmiddagens trafikolycka på E4 utanför Skellefteå.

Christine Lundberg, avdelningschef hand- och plastikkirurgens rehabiliteringsenhet

Nöjda patienter hos primärvård och rehabiliteringsverksamheterna i Västerbotten

Lövångers hälsocentral är återigen i topp när patienterna får tycka till i den Nationella patientenkäten som genomfördes i höstas. I år efterfrågades även vad patienter som fått rehabilitering tycker om sina vårdbesök. Rehabilitering i Västerbotten får överlag goda resultat och särskilt bra inom kategorin Respekt och bemötande.

Välkommen på pressvisning av förlossningsavdelningen i Lycksele

Välkommen på pressvisning av förlossningsavdelningen i Lycksele

Fredag den 16 februari klockan 12.00 hälsas representanter från media välkomna på pressvisning av förlossningsavdelningens ombyggda lokaler på Lycksele lasarett. Medverkar gör chefer och medarbetare från förlossningen i Lycksele samt klinikledning.

Sören Sandström ställer ut på Galleri Alva. Foto: Örjan Furberg

Ny utställning på Galleri Alva: Sören Sandström

Sören Sandströms utställning Blott en dag har sin utgångspunkt i livets förgänglighet och samhällets sårbarhet. I utställningen visas objekt tillkomna under de senaste fyra åren, konkretiseringar av allmänmänskliga existentiella funderingar gestaltade med material som vanligtvis nyttjas inom såväl allmän som palliativ sjukvård.

Kaj Backman är Region Västerbottens projektledare för DVIS. Foto: Jörgen Boström

DVIS stärker kapaciteten för digitalisering i Västerbotten 

Region Västerbotten har beviljats finansiering för projektet Digitala Västerbotten i samverkan (DVIS). Alla femton kommuner i Västerbotten samt Örnsköldsviks kommun deltar i projektet som ska lyfta kommunernas kompetens, förmåga och kapacitet för digitalisering genom samverkan.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige