Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Psykolog David Wemmert ger tips om vad du kan tänka på för att undvika konflikter kring skärmtid. Foto: Mikaela Pallin

Undvik konflikter om skärmtid i sommar

Sommarlov kan innebära mer skärmtid för många barn. Är du som förälder orolig för att det ska leda till fler bråk? Psykologen David Wemmert tipsar om vad du kan tänka på.

Det är nära verksamheterna kunskapen finns, inte centralt i Stockholm, säger Rickard Carstedt. Foto: Patrick Trägårdh

Västerbotten säger nej till nationell styrning av EU-medel

Regionala utvecklingsnämnden i Västerbotten sammanträdde den 19 juni. Bland annat fattade man beslut om att avstyrka ett förslag från Finansdepartementet om omorganisation av förvaltning av EU-medel. – Att ta bort den regionala beslutsrätten är feltänkt. Det är nära verksamheterna kunskapen finns, inte centralt i Stockholm, säger Rickard Carstedt (S), ordförande Regionala utvecklingsnämnden.

Flera strejkvarsel dras tillbaka i Region Västerbotten

Region Västerbotten har under veckan haft utmaningar med en kraftigt nedsatt tillgänglighet inom primärvården till följd av Vårdförbundets strejk. Däremot har veckans förhandlingar mellan de lokala parterna fallit väl ut för Region Västerbotten och flera undantag i strejken gjorts. Under tisdagen drog Vårdförbundet dessutom tillbaka sin strejk på 1177 på telefon.

Flera av våra medarbetare är redan på plats och förbereder. Här ser du barnmorskan Trine Grönmo, BVC-sköterskan Ann-Louise Olsson, föräldrarådgivaren Camilla Lundmark och pedagogen Elin Nilsson.

Ny familjecentral öppnar i Boliden

I augusti slår en ny familjecentral upp dörrarna i Boliden. Redan nu är personal på plats och arbetar med att iordningställa lokalerna inför öppningen.
Familjecentralen är resultatet av ett samarbete mellan Region Västerbotten och Skellefteå kommun och har som syfte att erbjuda samlad service till barnfamiljer. På familjecentralen arbetar förskollärare, distriktssköterskor, barnmorskor och soci

Lex Maria: Gips togs av för tidigt

En patient fick operera sin handled efter att den läkt i fel läge. Det kan ha berott på att gipset togs bort för tidigt.

Tjänst för utskrivning igång igen

Tjänsten Prator, som regionen och kommunen använder för att dela information vid utskrivning av patienter, fungerar nu som vanligt igen.
I helgen gick tjänsten Prator ner. Det är ett verktyg som sjukvården använder för att dela information om patienter till exempelvis kommunen när de ska ta över vården efter utskrivning.
Efter en lång felsökning kunde felet hittas under måndagskvällen av T

Tjänsten Prator, som regionen använder för att dela information vid utskrivning av patienter, ligger för tillfället nere.

Problem med tjänst för utskrivning



Tjänsten Prator, som regionen och kommunen använder för att dela information vid utskrivning av patienter, ligger för tillfället nere.




Prator är ett verktyg där sjukvården skickar information om patienter till exempelvis kommunen när de ska ta över vården efter utskrivning.


Tjänsten gick av okänd anledning ner i söndags och felsökning har pågått sedan dess.

Förlossningen i Lycksele stänger två veckor tidigare än planerat

Förlossningen i Lycksele stänger två veckor tidigare än planerat

Förlossningsavdelningen vid Lycksele lasarett har tidigare informerat om att man håller stängt från måndag den 1 juli till måndag den 12 augusti. Idag kom beskedet att man tvingas stänga två veckor tidigare än planerat, redan från och med måndag den 17 juni klockan 08.00. Berörda gravida hänvisas till Skellefteå och Umeå. Den tillfälliga stängningen omfattar även BB-avdelningen.

Strejkens konsekvenser i Region Västerbotten

Just nu strejkar drygt 400 av Vårdförbundets medlemmar i Region Västerbotten. Dessutom pågår en övertids- och mertidsblockad som påverkar nästan alla verksamheter. Region Västerbotten fortsätter vidta olika åtgärder för att minimera konsekvenserna och säkra invånares tillgång till vård.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige