Gå direkt till innehåll

Ämnen: Medicinsk forskning

Sjuksköterskorna Lina Viklund och Anne Marie Österdahl är några av de medarbetare som kommer att informera om blodgivning under Blodomloppet.

Ökning av intresseanmälningar för blivande blodgivare vid årets Blodomlopp

I samband med motionsarrangemanget Blodomloppet i Umeå får blodcentralen in hundratals intresseanmälningar från invånare som vill bli blodgivare. I år har antalet anmälningar ökat med över 28 procent.
Imorgon den 23 maj är det åter dags för Blodomloppet. Loppet är blodcentralens största kampanj för att värva nya blodgivare och en viktig kanal för att nå ut med information om blodgivning.
B

Paula Johagen, verksamhetschef för akutmottagningen vid Norrlands universitetssjukhus och Karl-Gustav Forsberg, verksamhetschef för primärvårdsområde öst i Umeå.

Primärvårdsjouren i Umeå stänger under drygt åtta veckor i sommar

Nu är det beslutat att primärvårdsjouren i Umeå håller stängt från och med den 19 juni till och med den 15 augusti. Patienter med akuta besvär hänvisas till sin hälsocentral på dagtid. Om man råkat ut för ett allvarligt olycksfall eller en plötslig svår sjukdom vänder man sig till akutmottagningen.
Flera hälsocentraler och sjukstugor i länet har ett tufft bemanningsläge med brist på såväl sjuks

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige