Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Stort mörkertal i smittspridningen

Antalet positiva fall av covid-19 ligger på ungefär samma höga nivå som veckan innan. Mörkertalet förväntas vara fortsatt stort. Det är viktigt att alla följer rekommendationerna om att stanna hemma vid symtom.

NSPA Forum 2022

NSPA Forum 2022

We wish to welcome you to the Northern Sparsely Populated Area Forum of 2022.
Date: 24-25th of March 2022
Time: Lunch to lunch
Conference location: The Great Northern, Storgatan 53 Skellefteå
Stay location: The Wood hotel by Elite
Conference fee: 110€ per person
Welcome with your Registration
Focus for the forum will be on strengthening the cooperation in the northernmost of

Personer med mycket nedsatt immunförsvar kan få en fjärde dos

Nu kan personer som är 18 år eller äldre som bedöms ha ett mycket nedsatt immunförsvar och som tidigt fick sin tredje vaccindos också erbjudas en fjärde vaccindos. Rekommendationen beror på en ökad spridning av covid-19. Dessa personer kan tidigast få den fjärde vaccindosen när det gått minst tre månader sedan den tredje dosen.

Nya YH-utbildningar till Lycksele och Vilhelmina

Nya YH-utbildningar till Lycksele och Vilhelmina

Glädjande besked från Myndigheten för yrkeshögskolan – i höst startar nya YH-utbildningar i Lycksele och Vilhelmina. Sammanlagt har 14 YH-utbildningar beviljats i Västerbotten, 9 av dem är på distans och alla är direkt kopplade till den kompetens som företagen i länet efterfrågar.
– Vilhelmina får YH-utbildningar till redovisningskonsult och även processtekniker krossning, asfalt och betong, o

1177 Vårdguiden på telefon i Västerbotten fick ett totalt resultat på 83 av 100 och är med det näst bäst i landet.

Västerbottningar fortsatt nöjda med 1177 Vårdguiden på telefon

Under pandemin har 1177 Vårdguiden på telefon använts mer än någonsin. Nu har invånarna tyckt till och det blev återigen toppbetyg. Västerbottningarna som ringt 1177 Vårdguiden är mycket nöjda. – Vi är otroligt glada och det är roligt för personalen, som slitit hårt de sista två åren, att invånarna är nöjda, säger Karina Salomonsson, verksamhetschef för 1177 Vårdguiden på telefon i Västerbotten.

Kristina Sundin Jonsson, vinnare av GrandPris 2022 och prisutdelare Rickard Carstedt, regionråd (S) Region Västerbotten

Kristina Sundin Jonsson vinnare av Västerbotten GrandPris 2022

Varje år delar Region Västerbotten ut Västerbotten GrandPris till en individ eller organisation som gjort särskilda insatser för länet. I år är det Kristina Sundin Jonsson, kommundirektör Skellefteå som är den värdiga vinnaren av utmärkelsen.

Mikaela Pallin, Daniel Lindmark, Hanna Isberg och Jennie Davidsson har tagit fram och håller i de digitala föräldrautbildningarna. Foto: Klas Sjöberg

Digitala utbildningar ska stötta föräldrar i länet

Nu erbjuder Region Västerbotten digitala föräldrautbildningar i grupp. Föräldrar kan få stöd och hjälp i hur de kan hantera olika utmanande situationer i vardagen med barn samt hur de kan hjälpa barn som har oro eller lindrig ångest.

Nina Sundström och Per Hallberg vid MT-FoU menar att AI och maskininlärning är viktigt i framtiden för många delar av hälso- och sjukvården. Foto: Klas Sjöberg

Strategiskt stöd för artificiell intelligens

Region Västerbotten har startat ett kompetenscentrum som stöttar klinisk forskning inom artificiell intelligens och maskininlärning. – AI och maskininlärning är ett område som växer och det är viktigt att vi är med från start, säger Per Hallberg, avdelningschef på Medicinsk teknik, forskning och utveckling vid Region Västerbotten.

Kristina Sundin Jonsson, kommundirektör Skellefteå och Rickard Carstedt, regionråd (S) Region Västerbotten

Närmare 600 digitala deltagare i Industridagens final

Den 24 januari var det final för Industridagen 2021/2022, arrangerat av Industrirådet i samarbete med region Västerbotten och Boliden. Det blev en livesänd eftermiddag från Grand Hôtel i Stockholm med en stark närvaro av region Västerbotten. Temat var Sverige som innovationsstormakt.

Invigning av Västerbotten på Grand Hôtel. På bilden syns Micaela Löwenhöök, region Västerbotten tillsammans med Jens Henriksson, VD Swedbank och Johanna Norberg, VD Danske Bank Sverige

Samtalet om norra Sverige kan inte sättas på paus – årets Västerbotten på Grand Hôtel fick en digital invigning när smittspridningen hindrade det fysiska arrangemanget

Vad händer i norra Sverige? Det var frågan som stod i fokus vid årets invigning av Västerbotten på Grand Hôtel. Medverkade gjorde ledande företrädare från politik, näringsliv och media, som utifrån sina perspektiv samtalade om den aktuella utvecklingen i norra Sverige. På grund av smittspridningsläget fanns inga inbjudna gäster på plats, i stället gjordes hela programmet i ett digitalt format, som

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige