Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Sjukresor inställda på grund av väderläget

På grund av det rådande väderläget ställs alla sjukresor in i Nordmaling- och Umeåområdet. Taxibolaget kommer att kontakta de berörda patienterna som sedan behöver kontakta vården för att avboka sin tid.

Lex Maria: Avled efter operation med allvarliga komplikationer

Allvarliga komplikationer, tidig överflyttning till annat sjukhus, otydligt patientansvar och bristande helhetsansvar samt dålig kommunikation mellan vårdenheter bedöms ha bidragit till att en patient avled. Kontakten med patientens anhöriga har dessutom haft brister.

Viktor Mattsson ställer ut på Galleri Alva

Ny konstutställning på Galleri Alva

Viktor Mattsson visar nu ”Pinocchios äventyr” på Galleri Alva – en berättelse om en man som helt enkelt är helt sämst men önskar att han var jättefin och jättebra. Utställningen pågår 8 april – 3 maj 2022. Vernissage hålls på fredag 8 april kl. 12:00. “Idag ska jag ljuga och gråta!” Clownernas afton, två hundra flaskor Tuborg Guld tack! Jag ångrar allt!

Lex Maria: Avled efter vårdmiss

Brister i hantering och tolkning av besvär ledde till att en patient i länet avled. Händelsen har anmälts enligt lex Maria.

Personer som flytt från Ukraina kan få vård och vaccination i Västerbotten

Personer som flyr från Ukraina har i Västerbottens län rätt att få vård på samma villkor som svenska medborgare. De får också vaccinera sig mot covid-19 kostnadsfritt. Region Västerbotten vill nu få hjälp att nå ut med denna information till de personer som hittills har kommit till länet.

Förändrade besöksregler inom hälso- och sjukvården

Med anledning av den minskade smittspridningen av covid-19 kan Region Västerbotten nu lätta på flera av de besöksregler som gäller för de som besöker vården. Flera lättnader införs också vid förlossning och på BB.

Patienter i Nordmaling kallas till andra tandvårdskliniker

Den 1 maj flyttas verksamheten i Folktandvården Nordmaling över till klinikerna i Hörnefors, Bjurholm och Vännäs till följd av akuta problem med inomhusmiljön i de befintliga lokalerna. Nuvarande hyresvärd kommer inte åtgärda de brister som är påvisade i lokalen. Det innebär att Region Västerbotten behöver etablera nya lokaler på orten. Under tiden får patienterna sin tandvård vid andra tandvårdsk

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige