Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Lex Maria: Diagnos av skadad mjälte fördröjdes

En patient som sökte vård efter en olycka försämrades innan det kunde konstateras att mjälten var skadad. Patienten utsattes därmed för risk för allvarlig vårdskada.

Eva K Söderström ställer ut på Galleri Alva, Norrlands universitetssjukhus. Vernissage 12 januari kl. 12.00.

Ny utställning på Galleri Alva: Eva K Söderström

Eva K Söderström är född i Örnsköldsvik 1960 och har parallellt med sitt konstnärskap tidigare arbetat som konstlärare vid Umeå universitet, Umeå konstskola, Arkitekthögskolan och Designhögskolan vid Umeå universitet. Utställningen I min värld har sin grund i något som sattes i rörelse vid Evas möte med en terapeut efter broderns död. Vernissage på Galleri Alva: Fredag 12 januari kl. 12.00

Följ med på tidigt ultraljud — ”Bästa svartvita bilderna jag har sett”

Följ med på tidigt ultraljud — ”Bästa svartvita bilderna jag har sett”

Nyligen började Region Västerbotten erbjuda ett tidigt ultraljud för alla gravida i länet. Karin Gagner och Anton Lundmark i Skellefteå är två blivande föräldrar som fick komma när barnet bara var tretton veckor gammalt.
– Vi tycker det är helt fantastiskt. Det finns ju såklart en oro så det är en ofantlig lättnad, säger Karin Gagner om att få möjlighet att göra tidigt ultraljud.


Pressinbjudan: Välkommen till invigningen av Västerbotten på Grand Hôtel 2024

Pressinbjudan: Välkommen att anmäla dig till invigningen av Västerbotten på Grand Hôtel den 30 januari. Arrangemanget pågår i två veckor och anordnas av Region Västerbotten i samverkan med Skellefteå Kraft, Boliden, Umeå Energi, Umeå kommun och Sparbanksstiftelsen Norrland. Årets tema är Västerbotten – föregångare i omställning. Hur höjer vi tempot?

Lex Maria: Bristande undersökning försenade behandling

Ett skadat barn fick ett felaktigt omhändertagande på en folktandvårdsklinik i länet, trots tillgång till vägledande verktyg och riktlinjer. Dessa brister inte bara förlängde barnets lidande, utan kan även leda till mer komplexa behandlingsbehov och en potentiell vårdskada.

Här avslutas en 108-årig epok – ”Lite vemod”

Här avslutas en 108-årig epok – ”Lite vemod”

Den 7 oktober 1915 överflyttades patienterna till det nya lasarettet i Skellefteå. Den 15 december 2023 flyttade den sista verksamheten ut och avslutade en 108-årig epok av sjukvårdsverksamhet.
– Det är lite vemod, det är en viss historik som går i graven, säger Lena Liljedahl som är ansvarig på Klinisk träningscentrum.
Det har pratats om det länge. Men nu får äntligen Kliniskt träningscentr

Viktigt första steg för återöppnande i Lycksele

Viktigt första steg för återöppnande i Lycksele

Den 22 januari öppnar den akuta gynjouren upp igen på förlossningsavdelningen vid Lycksele lasarett. Det innebär att akuta gynpatienter kan få hjälp dygnet runt. Gravida ska fortsatt åka till Skellefteå lasarett eller till Norrlands universitetssjukhus i Umeå för att föda och detta gäller till dess att verksamheten i Lycksele kan öppna med komplett bemanning.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige