Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Foto: Daniel Marklund. Observera att bilden är ett montage.

Möt läkaren som flydde och pendlar 11 mil om dagen – ”Bra stämning i ”Robban”

Ignace Nzotungwanayo tvingades fly inbördeskriget i Burundi och hamnade i Västerbotten av alla ställen. Här fick han börja om rejält på sin utbildningsväg till läkare och efter totalt 18 år av studier blev han allmänspecialist i april förra året. Trots att han har bor med familjen i Umeå vill Ignace pendla 11 mil om dagen för att komma till jobbet på Robertsfors hälsocentral.
– Jag vill jobba k

Bland drakar och dragqueens gästar Umeå och Marskonferensen. Foto: Peter Knutson

Pressinbjudan: Marskonferensen 2024 – Tunna röda linjen

Välkommen att delta vid Marskonferensen i Umeå 2024! Temat i år är Tunna röda linjen, och fokus ligger på tillgång och tillgänglighet. Konferensen fördjupar sig i frågor om utbud, delaktighet, inkludering och rättvisa. Arrangemanget är främst till för bibliotekspersonal, men är öppet för allmänheten.

Konsthögskolans masterstudenter MFA1 ställer ut på Galleri Alva 22 mars - 8 april.

Konsthögskolan MFA1 ställer ut på Galleri Alva

Room to Rhyme är en utställning av förstaårsstudenter från masterprogrammet i fri konst vid Konsthögskolan i Umeå. Med installation, måleri, textil, skulptur och performance ges konstverken i utställningenutrymme att resonera – och lämna tydliga avtryck i rummet. Galleri Alva 22 mars - 8 april.

Lex Maria: Planerad åtgärd missades

Brister i planering och i ansvarsfördelning mellan enheter medförde sämre förutsättningar för en patient att återhämta sig efter allvarlig hjärnblödning.

IT-störningar på Heimdalls hälsocentral i Skellefteå

Heimdalls hälsocentral saknar tillgång till nätverket till följd av IT-störningar hos leverantören Skellefteå Kraft. Personalen på Heimdall arbetar efter manuella rutiner och det kan därför bli längre väntetider och svårare att nå fram på telefon till hälsocentralen.

Region Västerbotten avvecklar stabsläge

Region Västerbotten har befunnit sig i stabsläge under nästan en vecka, efter att en leverantör drabbats av en cyberattack. Driftstörningarna är nu lösta, och regionen avvecklar därför stabsläget.

Lex Maria: Fördröjd handläggning

Handläggningen av en patient fördröjdes på grund av brist på IVA-plats och resurser för magnetkameraundersökning under jourtid.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige