Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Regionen efterlyser fler svar till hälsoenkät

Hur ser hälsan ut i Västerbotten? För att få svaret på den frågan gick Folkhälsomyndigheten och Region Västerbotten i februari ut med den stora undersökningen ”Hälsa på lika villkor” med frågor om hälsa, livsvillkor och levnadsvanor.

Efterlängtad screening startar i Västerbotten

Nu påbörjas screeningen i Region Västerbotten för tidig upptäckt av cancer i tjocktarmen och ändtarmen. Under maj månad kommer de första länsborna som omfattas av screeningen att få ett erbjudande i brevlådan med provtagningsmaterial.

Lex Maria: Felplacerad dialyskateter

Bristande kommunikation ledde till att en patient vårdades över natten på ett sjukhus som saknade rätt kompetens efter att en dialyskateter hamnat fel. Patienten behövde senare opereras med komplikationer och förlängd vårdtid som följd.

Skellefteå lasarett återgår till normalläge

Vid stabsmöte klockan 17:00 beslutade den lokala särskilda sjukvårdsledningen vid Skellefteå lasarett att avveckla stabsläget som inleddes under fredagseftermiddagen.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige