Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Västerbotten i Almedalen – på plats och digitalt

Västerbotten i Almedalen – på plats och digitalt

Den 3-6 juli öppnar Region Västerbotten dörrarna till Novgorodgränd 1 i Visby för seminarier, livepodd och andra aktiviteter där länets intressen synliggörs, nya möten uppstår och samarbeten skapas mellan organisationer och företag med koppling till länet. Region Västerbotten sänder live från seminariet den 6 juli ”Vad händer i norra Sverige?” där representanter från politik, EU, näringsliv och Re

Skellefteå lasarett är det andra sjukhuset i Region Västerbotten som går upp i stabsläge.

Skellefteå lasarett går upp i stabsläge

Den särskilda sjukvårdsledningen i Skellefteå har beslutat att lasarettet går upp i stabsläge. Precis som stabsläget för Norrlands universitetssjukhus beror det på den ansträngda vårdplatssituationen. Alla planerade operationer ställs nu in.
Skellefteå lasarett är det andra sjukhuset i Region Västerbotten som går upp i stabsläge på grund av vårdplatssituationen. Norrlands universitetssjukhus gi

Norrlands universitetssjukhus i stabsläge

Norrlands universitetssjukhus i stabsläge

På grund av en ansträngd vårdplatssituation har den lokala särskilda sjukvårdsledningen vid Norrlands universitetssjukhus beslutat att sjukhuset går upp i stabsläge. Alla planerade operationer ställs i nuläget in.

Hudcancer ökar – så kan du skydda dig

Hudcancer ökar – så kan du skydda dig

Sommaren är här och att spendera tid i solen kan locka. Lite sol är nyttigt, men solen kan även leda till hudförändringar som kan utvecklas till hudcancer. Nu uppmanar hud- och STD kliniken invånarna att skydda sig mot solen för att minska risken att drabbas.

Automationer skapar mer tid för vård och stöd i Västerbotten

Automationer skapar mer tid för vård och stöd i Västerbotten

Sedan 2020 har Region Västerbottens projekt Intelligent Automation tagit fram ungefär 60 automationer som skapar mer tid för vård och stöd. Hittills har de tillsammans utfört 220 000 timmar arbete som tidigare genomfördes av människor. Säg hej till Digge som är det senaste tillskottet inom projektet.

Digge är en chatt-robot för regionens medarbetare och svarar på frågor inom serviceområdet.

Hälsocentralen i första hand – även vid akuta besvär

Akutmottagningen på Norrlands universitetssjukhus ser nu ett ökat inflöde av patienter som egentligen skulle ha vänt sig till sin hälsocentral på dagtid. Region Västerbotten uppmanar därför länets invånare att i första hand vända sig till sin hälsocentral på dagtid.

Genom att vara förbered med ett bra husapotek kan invånare få den bästa förutsättningen för en god sommar. Foto: Mostphotos.

Distriktssköterskans råd för en god sommar

Semestern väntar för många, men olyckor och olika typer av besvär tar inte ledigt. För att ge invånare den bästa förutsättningen för en god sommar ger distriktssköterskan Christine Hällqvist, vid Region Västerbottens tjänst Hälsodigitalen, sina bästa råd kring vad som är bra att ha i ett husapotek hemma.

Lex Maria: Störningar i växeltelefoni

I maj 2021 gjordes ett planerat byte av regionens växeltelefoni. Efter bytet inträffade omfattande störningar i vården som fortsatte under en längre tid under sommaren och hösten.

Lex Maria: Missad tumör fördröjde behandling

En patient söker vård på grund av ansiktsförlamning och undersöks med magnetkamera. Vid tillfället upptäcks inga orsaker som förklarar besvären. Två år senare görs en ny undersökningen som visar på en tumör i spottkörteln.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige