Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Rickard Carstedt (S) regionråd vid Region Västerbotten

Rickard Carstedt ny ordförande för Strukturfondsparterskapet Övre Norrland

Regeringen har utsett Rickard Carstedt (S) regionråd vid Region Västerbotten, till ordförande för Strukturfondspartnerskapet Övre Norrland för programperioden 2021-2027. Strukturfondspartnerskapet Övre Norrland omfattar Norrbottens och Västerbottens län och beslutar vilka projekt som ska prioriteras och beviljas medel från Europeiska Regionala utvecklingsfonden (ERUF) och Europeiska socialfonden+

Galleri Alva visar Ny konst på NUS

Galleri Alva visar Ny konst på NUS

”Ny konst på NUS” består av sju förslag på konstnärlig gestaltning till nya psykiatrin, byggnad 28. Utställningen visas på Galleri Alva 17 juni – 23 augusti och innehåller skissbeskrivningar, modeller, renderingar, materialprover och dokumentationer av de färdiga verken. Vernissage med konstkonsulten Camilla Caster hålls på fredag 17 juni 12.00.

Regionen höjer ersättningen för att lösa vårdsituationen på Skellefteå lasarett

Planeringen för hälso- och sjukvårdens verksamheter i sommar har varit mer utmanande än på många år. Vid Skellefteå lasarett riskerar antalet vårdplatser att nå akut låga nivåer och regionen arbetar intensivt för att lösa situationen. Nu presenteras ett justerat erbjudande för att locka tillräckligt många medarbetare till de mest kritiska veckorna i sommar.

- Nu kan vi på allvar se fram emot en toppmodern järnväg mellan Umeå och Luleå, säger Rickard Carstedt, regionråd (S) Region Västerbotten.

Glädjande besked om Norrbotniabanan

När infrastrukturminister Tomas Eneroth nu har presenterat regeringens nationella infrastrukturplan för åren 2022-2033 finns Norrbotniabanan med i sin helhet - från Umeå till Luleå - vilket är ett historiskt beslut som har stor betydelse för utvecklingen i norra Sverige. Även en ny dragning av E4:an runt Skellefteå finns med. Dock saknas elektrifieringen av Tvärbanan i infrastrukturplanen.

Regionala utvecklingsprojekt får pris av Region Västerbotten

Under Mötesplats Lycksele den 8 juni meddelandes att 6 utvecklingsprojekt får utmärkelsen Regio Stars Västerbotten. Utmärkelsen är ett initiativ av Region Västerbotten, inspirerat av Europeiska kommissionens tävling Regio Stars, för att uppmärksamma nytänkande regionala utvecklingsprojekt i länet och visa hur de bidrar till en hållbar utveckling, till nytta för västerbottningarna.

Sommarplaneringen i hälso- och sjukvården

Under sommarmånaderna drar Region Västerbotten ned på planerad verksamhet i hälso- och sjukvården och samordnar resurser för att ta hand om patienter med besvär som inte kan vänta. Mellan vecka 23 och 34 bedrivs i huvudsak akut verksamhet samt utredning och behandling av tumörsjukdomar inom slutenvården.

Folktandvården Nordmaling öppnar i tillfälliga lokaler

Folktandvården i Nordmaling öppnar delvis sin verksamhet på orten igen, i lokaler som delas med Tallbackens äldreboende. Från och med den 7 juni kommer man börja ta emot vissa patientgrupper på den tillfälliga kliniken.

Lex Maria: Bristande utredning

Bristande utredning när en patient sökte vård för förändring i munhålan hade kunnat medföra allvarlig vårdskada. Händelsen anmäls därför till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Maria.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige