Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Ny konstutställning på Galleri Alva: All eyez on me

Ny konstutställning på Galleri Alva: All eyez on me

Utställningens titel är All eyez on me. Vernissage hålls på fredag den 13 januari kl. 12.00.
Amanda Hellsten är född och uppvuxen i Umeå (1989). Där gick hon en förberedande utbildning på Umeå Konstskola mellan 2011- 2013. Två år senare gick flyttlasset till Stockholm då hon kom in på på Kungliga konsthögskolans femåriga program i fri konst. Hon spenderade även ett år på utbyte i Wien mellan 20

Läget kring förlossningen vid Lycksele lasarett

Nu är den utredning klar som beskriver status kring förlossningsavdelningen vid Lycksele lasarett samt uppkomna risker och möjliga åtgärder relaterat till den neddragna verksamheten. Utredningen är ett underlag för politikerna i hälso- och sjukvårdsnämnden och bereds nu vidare inför beslut den 17 januari om åtgärder för att bedriva en patientsäker förlossningsvård i Lycksele. Samtidigt kvarstår d

Den centrala vaccinationsmottagningen i Umeå stänger

Den 20 januari är sista dagen som den centrala vaccinationsmottagningen i Umeå har öppet. Region Västerbotten uppmanar nu invånarna i Umeå med omnejd att passa på att vaccinera sig innan mottagningen stänger.

Nu byggs modern vårdbyggnad i Dorotea

Nu byggs modern vårdbyggnad i Dorotea

Bergvattengården blir navet för framtidens vård i Dorotea kommun. Syftet är att skapa goda förutsättningar för samverkan, samarbete och samnyttjande av resurser och lokaler med mål att säkra en god och nära vård för medborgarna i kommunen. Byggstart planeras i mitten av 2023 och inflyttning beräknas till sommaren 2024 och kommer att drivas i ett nära samarbete mellan Region Västerbotten och Dorote

Lex Maria: utebliven kontroll och uppföljning

Den ena av två cancerformer följdes inte upp, vilket har lett till försenad upptäckt av återfall och därmed försämrad prognos. Händelsen har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Maria.

Fortsatt hög smittspridning inför jul

Smittspridningen av olika luftvägsvirus är fortsatt hög i Västerbottens län. Till helgen är det jul, och då är det viktigt att vara frisk när man träffar sina närstående.

Lex Maria: utebliven åtgärd

En patient utreds för cancer. I samband med provtagning noteras förhöjd kalciumnivå. Allvarlighetsgraden uppfattas inte och åtgärd uteblir.
Patienten söker senare vård med symtom som kan kopplas till det höga kalciumet och behandling sätts in. Symtomen som uppkom hade sannolikt kunnat undvikas och händelsen anmäls därför till Inspektionen för vård om omsorg enligt lex Maria.
_______________

Paula Johagen, verksamhetschef akutmottagningen, Nus

Ökat inflöde av besökare på akutmottagningen på Norrlands universitetssjukhus

Akutmottagningen på Norrlands universitetssjukhus ser ett ökat inflöde av patienter som egentligen borde ha sökt sig till en annan vårdinstans. För att underlätta för personalen och göra vården mer tillgänglig informerar Region Västerbotten nu brett om de olika ingångar som finns till vården, och när de bör användas.

Alexis Kourtopoulos, specialistläkare på medicin och geriatriska kliniken på Skellefteå lasarett, är 2022 års läkarhandledare i Skellefteå.

Årets läkarhandledare i Skellefteå utsedd

Alexis Kourtopoulos, specialistläkare på medicin och geriatriska kliniken på Skellefteå lasarett, är 2022 års läkarhandledare i Skellefteå. Det tillkännagavs under en prisceremoni på lasarettet på torsdagen. – AT-tjänstgöringen är jätteviktig, vi kan inte få en fungerande sjukvård utan den, så jag känner mig jätteglad över utmärkelsen, säger Alexis Kourtopoulos.

RS-virus ökar i Västerbottens län

Just nu sprids flera luftvägsinfektioner i länet. Däribland ökar smittspridningen av RS-virus, vilket märks av på Barn- och ungdomscentrum Västerbotten. Oftast är sjukdomen lindrig, men en del barn kan bli allvarligt sjuka.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige