Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Fotograf: Henke Olofsson

Vinnaren av Guldmolnet 2022 är utsedd

Projektet TIDA korades som vinnare av Guldmolnet 2022 till rungande applåder på Mötesplats Digitala Västerbotten under onsdagskvällen. TIDA får priset, som står för digital utveckling i Västerbotten, för sin digitala lösning som möjliggör för personer med funktionsvariationer att självständigt registrera sin arbetstid.
Registreringen görs i en app eller genom en analog lösning med digitala bak

Förlossningen i Lycksele håller fortsatt stängt till den 23 januari

Förlossningen i Lycksele håller fortsatt stängt till den 23 januari

På grund av fortsatt stora svårigheter att rekrytera barnmorskor samt dessutom gynekologer, tvingas förlossningsavdelningen vid Lycksele lasarett att fortsätta hålla stängt efter julhelgerna för att öppna igen måndag den 23 januari. Berörda gravida hänvisas till Skellefteå och Umeå.

Workshop inför etableringen av Form Design Center Norr. Foto Tobias Olsson, Sveriges Arkitekter

Nytt center för form och design i norr

Nu står det klart att Form Design Center Norr blir en ny nod för form, design, konsthantverk och arkitektur i Övre Norrland. Projektet är ett samarbete mellan Västerbotten och Norrbotten och handlar om hur arkitektur, form och design kan bidra till ett mer hållbart och jämlikt samhälle där människor trivs att leva.

2,25 miljoner till klinisk forskning 2023

Norra sjukvårdsregionen (Region Jämtland Härjedalen, Region Norrbotten, Region Västerbotten och Region Västernorrland) ger 2,25 miljoner till klinisk forskning 2023.

Vaccination viktigt när smittspridningen ökar

Smittspridningen av luftvägsinfektioner fortsätter att öka i Västerbottens län. Det rör sig om både influensa, covid-19 och RS-virus. Det är viktigt att de som rekommenderas vaccination ser till att vaccinera sig så snart som möjligt, eftersom möjligheterna till vaccination sig kommer att vara begränsade under jul och nyår.

Vaccination mot kikhosta blir kostnadsfritt för gravida

Den 1 januari 2023 blir vaccination mot kikhosta kostnadsfritt för gravida i Västerbottens län. Detta efter ett beslut i regionfullmäktige. Vaccinationen bidrar till att skydda både den gravida och det nyfödda barnet.

Digitalisering behövs för ett levande Västerbotten: Välkommen till Mötesplats Digitala Västerbotten

Mötesplats Digitala Västerbotten är norra Sveriges största konferens om digitalisering och verksamhetsutveckling. Vi vill inspirera, öka kunskap och underlätta för samverkan mellan individer, företag och organisationer. I år träffas vi online och i Studion i Umeå Folkets Hus den 14-15 december för att nätverka och ta del av intressanta föreläsningar, workshops, seminarier och panelsamtal.

Region Västerbotten blir europeisk testyta för digitala lösningar

Region Västerbotten har tillsammans med nio andra europeiska regioner fått beviljat ett stort innovationsutvecklingsprojekt som syftar till att stödja utvecklingen av digitala lösningar inom prevention, prediktion och vård på distans. Projektet har en budget på 70 miljoner kronor.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige