Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Irene Westholm ställer ut videoverk och målningar på Galleri Alva. Bild: Irene Westholm.

Irene Westholm ställer ut på galleri Alva

Irene Westholm ställer ut målningar och videoverk i utställningen Without You no Me på Galleri Alva, Norrlands universitetssjukhus. Vernissage fredag den 17 november kl. 12.00. Utställningen visas till och med den 12 december.

Fortsatt ökande smittspridning av covid-19

Smittspridningen av covid-19 fortsätter öka i Västerbottens län. Det har även setts enstaka fall av influensa. Nu är det viktigt att man stannar hemma när man är sjuk och att de som rekommenderas vaccination ser till att fylla på sitt skydd.

Smittspridningen ökar – åtgärder vidtas på sjukhusen

Smittspridningen ökar – åtgärder vidtas på sjukhusen

Smittspridningen av covid-19 fortsätter att öka och läget på sjukhusen i Region Västerbotten är mycket ansträngt. Nu vidtas flera åtgärder för att minska smittspridningen och för att säkerställa vårdplatser till de med mest akut behov.

Lars Skagerlind, sjuksköterska och Cecilia Isaksson, läkare, båda vid Cancercentrums hematologiska avdelning, och Helén Fagernäs, sjuksköterska vid Laboratoriemedicin, visar hur man kontrollerar protokoll och produkt innan CAR-T-cellerna kan ges till

Avancerad cancerbehandling ges nu vid Norrlands universitetssjukhus

Nu kan CAR-T-behandling ges vid Norrlands universitetssjukhus till vuxna patienter i norra sjukvårdsregionen. Den avancerade behandlingen har revolutionerat cancervården och innebär att patienter med vissa lymfom, där annan behandling inte har effekt, kan botas. Fler cancerdiagnoser står på tur.

Snabbare behandling för artros med digital artrosskola

Snabbare behandling för artros med digital artrosskola

Artros är den vanligaste ledsjukdomen i Sverige och ungefär en av fyra över 45 har sjukdomen. Region Västerbotten har nu tagit fram en digital artrosskola som gör att fler kan få rätt hjälp snabbare.

Folktandvården Vännäs stänger för renovering

Folktandvården Vännäs stänger för renovering

Folktandvården Vännäs lokaler ska renoveras, med start måndag den 13 november 2023. Verksamheten håller stängt under renoveringen, som beräknas vara klar under februari 2024.

Från och med måndag den 13 november stänger Folktandvården Vännäs för renovering.
– Det skulle bli en dålig miljö för både patienter och medarbetare om vi skulle hålla öppet under tiden det renoverades, säger Anna

Pressinbjudan: Nationell VFU-konferens i Umeå 7–8 november

Verksamhetsförlagd utbildning, VFU, är en viktig del av utbildningen för sjuksköterskor och många andra yrkeskategorier inom hälso- och sjukvården. Under VFU-konferensen, som i år hålls i Umeå, samlas handledare, kliniskt verksamma, lärare, studenter och chefer för att ta del av ny kunskap och bidra till ett bättre lärande. Media hälsas välkomna att delta.

Nu arbetar 100 företag för en hållbar besöksnäring

Nu arbetar 100 företag för en hållbar besöksnäring


Idag tippade räknaren över till 100 besöksnäringsföretag i Västerbotten som jobbar för att bli mer hållbara.
– Det känns otroligt roligt att vi nått den här milstolpen, säger Sirpa Kärki, strateg för hållbar turism på Region Västerbotten.

I Västerbotten har man skapat en egen metod utifrån Global Sustainable Tourism Councils (GSTC) kriterier för att jobba med hållbar besöksnäring.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige