Gå direkt till innehåll

Ämnen: Datasäkerhet

Region Västerbotten avvecklar stabsläge

Region Västerbotten har befunnit sig i stabsläge under nästan en vecka, efter att en leverantör drabbats av en cyberattack. Driftstörningarna är nu lösta, och regionen avvecklar därför stabsläget.

Region Västerbotten har gått upp i regionalt stabsläge på grund av it-störningar hos en leverantör.  Företaget levererar förbrukningsmaterial till regionen.

Region Västerbotten i stabsläge på grund av it-problem hos leverantör

Under förmiddagen gick Region Västerbotten upp i regionalt stabsläge på grund av it-störningar hos en leverantör. Regionen arbetar på att minimera effekterna av störningarna.
Företaget Mediplast har utsatts för en cyberattack som påverkar flera av deras kunder. Region Västerbotten är en av företagets kunder då Mediplast levererar förbrukningsmaterial till regionen. Främst handlar det om produ

Leveransproblem lösta, men vissa störningar kvarstår

Region Västerbotten befinner sig fortfarande i regionalt stabsläge på grund av de driftstörningar som drabbat leverantörer efter cyberattacken mot Tietoevry. Leveransstörningarna i förbrukningsmaterial är lösta, och material har levererats under helgen och under måndagen. Driftsstörningen i det program som används vid utskrivning av patienter kvarstår dock.

Bättre läge efter driftstörningar

Region Västerbotten är fortsatt i regionalt stabsläge efter de driftstörningar som uppstått hos leverantörer till följd av cyberattacken mot Tietoevry, men läget har förbättrats under veckan. Leveranser av förbrukningsvaror har börjat gå ut och en alternativ lösning till det system som används vid utskrivning av patienter har tagits fram.

De nominerade till Guldmolnet 2022 med vinnarna TIDA, flankerade av Mötesplats Digitala Västerbottens Malin Bergvall och Andreas Skog. Foto: Henke Olofsson

Dags att nominera till digitaliseringspriset Guldmolnet 2023

Guldmolnet är Västerbottens utmärkelse till verksamheter som utvecklar länet med hjälp av digitalisering. Priset är instiftat av Strategirådet för digital utveckling för att lyfta och motivera det arbete som görs inom det här spännande fältet. Priset delas ut en gång varje år, på Mötesplats Digitala Västerbotten, och nu är det dags att nominera goda exempel och tänkbara vinnare för 2023.

Bedragare påstår att de ringer från Region Västerbotten

Regionen har uppmärksammats om att bedragare ringer hem till privatpersoner via telefon och ber om att de identifierar sig med exempelvis BankID. Det är främst personer som är skrivna i Sorsele som drabbats i nuläget.

Ny utmärkelse för digital utveckling i Västerbotten

Ny utmärkelse för digital utveckling i Västerbotten

Guldmolnet är en ny årlig utmärkelse till en verksamhet som utvecklar länet genom digitalisering. Det är instiftat av Strategirådet för digital utveckling och årets vinnare kommer att uppmärksammas under Mötesplats Digitala Västerbotten den 14-15 december. Nomineringen är öppen till den 31 oktober.

Fokus på hållbarhet och digitalisering 7-8 december

Fokus på hållbarhet och digitalisering 7-8 december

Vid årets upplaga av Mötesplats Digitala Västerbotten står det hållbara samhället i fokus. Över 360 deltagare möts fysiskt och digitalt för att lära sig mer om den viktiga digitala utvecklingen i Västerbotten.
Mötesplats Digitala Västerbotten 2021 blir en aktuell och viktig konferens kring verksamhetsutveckling och digitalisering under temat ”Det hållbara samhället- vår gemensamma utmaning”. Sy

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige