Gå direkt till innehåll

Ämnen: Datasäkerhet

Region Västerbotten har gått upp i regionalt stabsläge på grund av it-störningar hos en leverantör.  Företaget levererar förbrukningsmaterial till regionen.

Region Västerbotten i stabsläge på grund av it-problem hos leverantör

Under förmiddagen gick Region Västerbotten upp i regionalt stabsläge på grund av it-störningar hos en leverantör. Regionen arbetar på att minimera effekterna av störningarna.
Företaget Mediplast har utsatts för en cyberattack som påverkar flera av deras kunder. Region Västerbotten är en av företagets kunder då Mediplast levererar förbrukningsmaterial till regionen. Främst handlar det om produ

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige