Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Kia Ronnhed och Tommy Svensson anser att den nya tjänsten ökar öppenheten och insynen i organisationen för invånare och medarbetare.

Regionen öppnar en visselblåsartjänst

Region Västerbottens nya visselblåsartjänst är ännu en pusselbit i bygget av en transparent, öppen och trygg organisation. Via tjänsten kan både invånare och medarbetare lyfta allvarliga missförhållanden som mutor och korruption.

1177 åter i full kapacitet

De tekniska problem som under morgonen och förmiddagen drabbat 1177 på telefon är nu lösta. Det innebär att invånare i Västerbotten återigen kan ringa dit för rådgivning.

Begränsade möjligheter att få rådgivning när man ringer 1177

På grund av tekniska störningar råder det just nu begränsade möjligheter att få rådgivning via 1177 på telefon. Störningarna drabbar hela landet och det finns i dagsläget ingen prognos på när de är avhjälpta. Invånare i Västerbotten uppmanas att söka egenvårdsråd via 1177.se, kontakta Hälsodigitalen eller sin hälsocentral vid sjukdomsfall som inte är akuta.

Vinnaren utsedd i Folktandvårdens tävling Tandhajpen

Vinnaren utsedd i Folktandvårdens tävling Tandhajpen

Folktandvården i Västerbotten lägger ett stort fokus på att förbättra munhälsan hos barn och ungdomar och med att hitta nya arbetssätt för att lyckas med detta. Tävlingen Tandhajpen, som riktar sig till elever i årskurs fyra i Västerbotten, är deras senaste initiativ och tänkt att bli ett återkommande event. Idag utsågs vinnaren bland 45 inskickade bidrag där kreativiteten har varit hög.

Stöd till hållbar utveckling, stärkt innovationsförmåga och jämlika levnadsvillkor i Västerbotten

Vid dagens möte i regionala utvecklingsnämnden beviljades 8 miljoner kronor till utvecklingsprojekt i Västerbotten. Nämnden fastslog även den regionala strategin för hållbar besöksnäring och en ny regional innovationsstrategi 2022-2030.
– Västerbottens förmåga och kapacitet till innovation, förnyelse och transformation kommer att vara avgörande om vi ska klara av en snabb och global hållbar oms

Vaccination mot covid-19 fortsätter i höst

Under morgonen gick Folkhälsomyndigheten ut med nya rekommendationer för höstens vaccinationer mot covid-19. Region Västerbotten följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommer erbjuda fler doser vaccin mot covid-19 till hösten.

Lex Maria: Metallföremål hittades inför MR-undersökning

En patient med cancer skulle genomgå magnetisk resonans-tomografi som kontroll inför strålbehandling. Personalen vid MR-kameran uppmärksammade bildstörningar och upptäckte att två ledare av metall, använda som stöd i inlagda nålar, hade glömts kvar i patienten.

Folktandvården och skolan samverkar för att förebygga karies

Folktandvården och skolan samverkar för att förebygga karies

Som en del av projektet God och nära vård i Vindelns skolor, ett samarbete mellan Folktandvården i Region Västerbotten och Vindelns kommun, får cirka 350 elever information om hur de kan ta hand om sina tänder på bästa sätt och erbjuds fluoridlackning. – Karies är en sjukdom som kan förebyggas och skolan är en bra arena att nå barnen, säger Pamela Hasslöf, tandläkare och med i hälsoodontologiska

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige