Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Finalister Guldmolnet 2022

Tre finalister tävlar om Guldmolnet – Västerbottens nya pris för digital utveckling

Av tolv nominerade bidrag till utmärkelsen Guldmolnet har tre finalister nu valts ut. Bidragen handlar om digital innovation som ger direkt värde för människor i Västerbotten. Vinnaren koras den 14 december på Mötesplats Digitala Västerbotten och syftet med utmärkelsen är att lyfta fram och motivera det arbete som görs i regionen för att nå målen för digital utveckling.

Ivo ändrar beslut om Region Västerbottens sanktionsavgift

Ivo ändrar beslut om Region Västerbottens sanktionsavgift

Region Västerbotten har fått information om att Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, ändrat sitt tidigare beslut om att regionen måste betala en sanktionsavgift på grund av bristande hantering av risker inom informationssäkerhetsområdet.

Region Västerbotten inför organiserad prostatacancertestning 

Alla 50- och 56-åriga män i Västerbottens län får framöver ett erbjudande hem i brevlådan om att lämna ett PSA-prov för att upptäcka prostatacancer. Införandet av organiserad prostatatestning, OPT, förväntas rädda liv samtidigt som det skapar en mer jämlik vård och på sikt minskar belastningen på vården. 

Stressrehab har hjälpt västerbottningar i två decennier

Stressrehabilitering i Västerbotten firar 20 år. Sedan verksamheten startade så bedömer, behandlar och rehabiliterar de personer med utmattningssyndrom, med syfte att återställa bästa möjliga hälsa, funktion och arbetsförmåga.

Vårdförbundet säger upp samverkansavtal med Region Västerbotten

På fredagen meddelade Vårdförbundet att de säger upp samverkansavtalet med Region Västerbotten. – Att de nu säger upp detta avtal är förvånande då samverkansavtalet just inriktar sig på att ha en bra dialog och samarbete utöver vad lagstiftning kräver, kommenterar regionens HR-direktör Kia Ronnhed.

Ansvariga för studien på förlossningen i Umeå: Malin Boremalm, Anna-Carin Wihlbäck, Sofia Lifhjelm och Malin Söderback. Foto: Region Västerbotten.

Gravida ska erbjudas igångsättning i hemmet

Allt fler förlossningar startar med en igångsättning vilket kan innebära en lång tid på sjukhus innan barnet föds. Nu ska gravida i Umeå erbjudas möjligheten till igångsättning i hemmet inom ramen för studien Option – en stor nationell studie som pågår på många andra förlossningskliniker runt om i Sverige.

Förlossningen i Lycksele stänger vecka 51 och 52

På grund av fortsatt stora svårigheter att hitta barnmorskevikarier tvingas förlossningsavdelningen vid Lycksele lasarett hålla stängt under vecka 51 och 52. Berörda gravida hänvisas till Skellefteå och Umeå. Jourhavande barnmorska samt gynekolog finns dock på plats i Lycksele för att kunna ta hand om akuta behov och akuta förlossningar.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige