Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Lex Maria: Fall orsakade benbrott

Otydlig kommunikation och brister i rutiner ledde till att en patient utsattes för en skada som hade kunnat undvikas.

Musikerna Frida Johansson och Amanda Lindgren

Livemusik på Norrlands universitetssjukhus

Den 22 november klockan 12:00 blir det musik med Frida Johansson och Amanda Lindgren på Norrlands universitetssjukhus. Arrangörer är Norrlandsoperan och Alva kultur som under hösten inlett ett samarbete för att erbjuda musik, opera och dans i ett mindre format på universitetssjukhuset i Umeå, samt även på regionsjukhusen i Skellefteå och Lycksele.

Vad händer med Folktandvården i Nordmaling?

På grund av långvarig problematik med inomhusmiljön tvingades Folktandvården Nordmaling lämna sina lokaler i våras. Sedan i somras bedrivs verksamheten från ett behandlingsrum i äldreboendet Tallbackens lokaler. Region Västerbotten jobbar intensivt med att hitta båda kortsiktiga och långsiktiga lösningar på problemen.

Influensasäsongen snart här – viktigt med vaccination

Influensasäsongen är på väg och smittspridningen förväntas bli högre än den varit under pandemin. Region Västerbottens smittskyddsläkare uppmanar därför de som rekommenderas vaccination att vaccinera sig innan smittspridningen tar fart.

Bedrägeriförsök mer utbrett än vad som tidigare varit känt

I fredags fick Region Västerbotten kännedom om att bedragare ringer hem till privatpersoner och utger sig vara från regionens verksamheter och ber invånarna identifiera sig med exempelvis BankID. Nu har fler liknande fall av bedrägeriförsök blivit kända i länet.

Årets sista konstutställning på Galleri Alva: Ostilla Natt

Årets sista konstutställning på Galleri Alva: Ostilla Natt

Kirunafödde konstnären Madelaine Sillfors har i sin utställning närmat sig berget och den under ytan skälvande feminina ilskan – dess dånande underjordiska skalv. ”Jag ville närma mig suckarna, i min hemstads genomborrade malmkropp, och sprängningarna, som hörs varje natt 01.20, som jag vant mig vid i uppväxten.” Utställningen visas på Galleri Alva på Norrlands universitetssjukhus den 18 november

Nytt initiativ för ökat kulturutbyte i Barentsområdet

Nytt initiativ för ökat kulturutbyte i Barentsområdet

I ett unikt samverkansprojekt mellan Finland, Sverige och Norge utreds nu pandemins effekter på kulturlivet i Barentsområdet. Syftet är att belysa hur samarbetet över landsgränserna har påverkats under pandemin och vilka åtgärder som behöver vidtas för att regionala aktörer ska kunna skapa en ökad internationell samverkan.

Bedragare påstår att de ringer från Region Västerbotten

Regionen har uppmärksammats om att bedragare ringer hem till privatpersoner via telefon och ber om att de identifierar sig med exempelvis BankID. Det är främst personer som är skrivna i Sorsele som drabbats i nuläget.

Förstärkningsläge i Region Västerbotten avvecklas

Under torsdagen fattades beslut i regional krisledning att avveckla det förstärkningsläge som regionen befunnit sig i sedan den 27 oktober. I drygt två veckor har aktiviteter och åtgärder på kort och lång sikt genomförts för att säkra vårdplatser och bemanning i regionen.

IT- och telefoniproblem inom Region Västerbotten är nu lösta

Tekniska problem har drabbat Region Västerbotten under torsdagsmorgonen. Det gäller både telefoni och ett flertal IT-system som används både inom vård- och administrativt arbete. Problemet löste sig vid halv tio tiden och nu kontrollerar IT inom Region Västerbotten full funktionalitet.

Visa mer

Region Västerbotten

Region Västerbotten drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Vi visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att de stärker varandra. Vårt uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Vi erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Region Västerbotten

Regionens hus, Köksvägen 11
90189 Umeå
Sverige